Söndagslistan

Söndagslistan vecka 25

Ibland funderar jag över hur jag egentligen funkar. Hur kan jag glömma bort det ”lilla”  faktumet att jag blir rejält åksjuk av att åka båt. Glömde alldeles bort att ta en tablett mot åksjuka. Lägg till att vi dessutom åker baklänges. 🤢 Som tur är så är havet relativt lugnt iallafall.

Min söndagslista har varit ganska tam de senaste veckorna. Men nu har jag snubblat över två saker som jag faktiskt stör mig på och måste dela med mig av. Du får scrolla vidare. 🙂

Känsla: Glad över att ha semester och vila upp mig.
Väder: Det har tyvärr varit ganska kalla vindar. Första semesterveckan har inte bjudit på någon högsommarvärme direkt

Träning:

 • Måndag: Jag tog en morgonpromenad tillsammans med Rickard
 • Tisdag: Vi sprang lopp i Söderköping. Racereport finns HÄR.
 • Onsdag: Vilodag
 • Torsdag: Morgonpromenad längs med havet.
 • Fredag: Joggade en runda längs med havet. Totalt blev det sju kilometer.
 • Lördag: Ingen träning alls faktiskt. Jag hade utan att överdriva ont överrallt.
 • Söndag: Vilodag.

Sjukaste jag läst: Nu kommer jag vara allt annat än PK men för mig är det här sjukt. Män som föder barn är biologiska kvinnor. Oavsett vad de känner sig som.

Något mer som jag blev provocerad över: Att bebisar ska vara några försökskaniner gör mig väldigt illa till mods. Vaccinet mot covid är inte direkt ofarligt även om det är det som basuneras ut i medier. Hur många bebisar kommer dö? Usch jag får ont i magen när jag tänker på det…

Mina positiva från veckan:

 • Härliga dagar på Gotland även om det inte var den där riktiga högsommarvärmen som jag är van vid.
 • Det var väldigt roligt att springa lopp igen. Längtar tills det är dags igen.
 • Härligt med semester och att få hänga med familjen. Samuel är dock väldigt zaknad
 • Jag har fått hem mina betyg och examensbeviset. Känns skönt att ha det på papper nu.

Ett gäng bilder från veckan som jag inte visat:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 25

 1. Jättefina bilder som du lägger upp! Håller (som vanligt) med dig om det där med födsel. En granne och jag diskuterade just det där med ”icke binär” häromdagen. Han tyckte att jag var trångsynt med min åsikt att man biologiskt antingen är kvinna eller man. Om man sedan byter kön, vilket just nu verkar vara ”inne” är det en annan femma. Då kanske ”kvalar man in” i det motsatta könet. Men barn föds fortfarande av kvinnor.
  Denna del av din lista påminner om filmen ”Junior” med Arnold Schwarzenegger. Han injicerades med en medicin som gjorde att män kunde bli med barn. Allt var ett fiktivt forskningsprojekt. Filmen var absolut gräslig, och det har ingenting att göra med att jag ogillar Schwarzenegger.

  1. Alltså jag tycker inte att det är trångsynt. Det krävs vissa attribut för att kunna bära ett barn och en man har det inte naturligt. Även om man resonerar kring att kön är en social konstruktion så tar det inte i från det faktum att vissa kroppsliga förmågor är förbehållet det kvinnliga eller manliga könet. Gränserna för vad som är möjligt att göra kirurgiskt förskjuts dock. Nu pågår experiment med transplanterade livmödrar. Jag tycker det vore fantastiskt om det kan hjälpa kvinnor att bli gravida som verkligen längtar efter barn. Men jag må vara trångsynt men att föda barn är något som fortsatt ska vara förbehållet kvinnor. Jag vill inte att det kvinnliga könet ska reduceras till ingenting som män hur ”lätt” som helst kan ta över.

 2. Fy att vara åksjuk och sen åka baklänges 😅🙃😛tur det gick bra 😊 nej men vad är det jag läser 🤣nej män kommer aldrig kunna föda barn punkt slut …

Lämna ett svar