Gotland 2024

En regnig midsommardag

Jag är inte ett dugg pigg idag, har sovit oförskämt bra tidigare i veckan men i natt var jag vaken två timmar mellan ett och tre. Efter mycket om och men så somnade jag om. När jag vaknade konstaterade jag att kroppen verkligen fick jobba under gårdagen. Mina ben är som två betongklumpar och jag har träningsvärk i armarna.

Idag är det verkligen svenskt midsommarväder: det regnar till och från och det är ungefär 15 grader ute. Passar perfekt med tanke på dagens syssla: ett besök på Gotlands fornmuseum. Muséet ligger inne i Visbys innerstad. Utställningarna bjuder på en rejäl dos gotländsk historia och så sommarens tillfälliga utställning handlade om när passagerarfartyget S/S Hansa sköts ner.

Vi parkerade bilen nere vid Norderstrand och gick därifrån. Något jag tyckte var så konstigt var att det blåste men det var inte ens en krusning på havsytan. Hur mycket måste det egentligen blåsa för att havet ska börja röra på sig. Det är något för mig att googla på….

Vi har två trötta barn här så det blir nog inte så många fler aktiviteter idag. Lunch och lördagsgodis blir väl det hela. Får se hur vädret är ikväll. Jag skulle egentligen vilja få se lite raukar. Fast det inte är något nytt för mig, jag har nämligen sett raukar flera gånger. Imorgon tar vi tidiga morgonbåten och lämnar ön för den här gången.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

18 Comments on “En regnig midsommardag

 1. Har fina och roliga minnen från Gotland! Var på skolresa med mina klasser vid flera tillfällen. Samt åkt på egen hand/med familj. En härlig ö. En ö att vilja återkomma till. Även om det är lite dåligt väder. Kram

 2. Vi själva tackade för en regnig midsommardag. Det var skönt att med gott samvete kunna vara inne och vila lite efter en sen kväll med goda vänner. Dessbättre vankas sommarväder i veckan och jag hoppas att också ni får ta del av detta.

 3. Håller med dig raukar är ett måste när man är på Gotland. Dem kan man inte se sig mätt på enligt mig. Synd att ni har kallt och regnigt. Här har det visserligen varit rätt grått efter klockan 14 men 21 grader klagar jag inte över.
  Kollar just nu Turkiet-Portugal, där Portugal leder med 2-0 och där den tyska domaren spelar kortlek med de gula korten. Han har en mindre bra dag på jobbet om man säger så.

  1. Nej man kan inte se sig mätt. Det blev inga raukar på Gotland den här gången. I hällregn kändes det inte så lockande att ge sig ut. Håller med om att han hade en dålig dag på jobbet. Det är verkligen varierande domarinsatser som vi har fått se.

 4. Hej Hanna! Älskar Gotland i både regn och solsken. Igår hade ni strålande väder. Idag regnar det på hela ostsidan. Sen kommer värmen åter. Det kommer bli toppenväder. Njut och ha det underbart!

  Må gott och KRAM till Dig! Anna

  1. Gotland är en fantastisk ö. Vill åka dit snart igen. Vi pratade om att inte åka till Gotland nästa sommar utan göra något annat istället. Men jag vet inte om jag kommer ”stå ut” att inte få vara på min favvoö nästa sommar…

 5. Midsommar på Gotland, så härligt!
  Jag har bara varit på Gotland en gång i livet, och det var många, många år sen. Då hyrde vi en stuga på södra Gotland tillsammans med kompisar och våra respektive barn som då bara var ett år gamla. Hade ju tänkt oss en härlig, solig sommarvecka…men det regnade och blåste nästan varenda dag! Jag har önskat att komma dit igen (och få lite bättre väder!) för det var väldigt vackert, men det har ännu inte blivit av….

  Regn har vi här idag också, och bara 12-13 grader varmt. En vilodag!

  Önskar fortsatt fina Gotlandsdagar till er!

  1. Det var riktigt härligt. Låter inte som en höjdarvecka direkt. Hoppas att du kan komma tillbaka och få njuta av ön i solsken. Det är något helt annat då tycker jag.

 6. Aha ni är på fina Gotland 🙂 Ett par sekunder börjar vattnet krusa sig… när vågors skum börjar bli vita talar vi om 5 sekunder typ. Bilarna på ditt däck på båten över börjar surfas fast vid mer än 15 sekunder 🙂 Jag har varit på studiebesök både i maskin och hos kaptenen 🙂 Ni får ha en fortsatt trevlig midsommarhelg.

Lämna ett svar