Gotland 2024 - Min vardag

Midsommarkväll på Tofta

Efter midsommarmat och dessert i stugan (känns mer naturligt att skriva stuga fast vi egentligen hyr en lägenhet) så åkte vi för ett kvällsdopp vid Tofta. Jag brukar alltid säga att jag är en badkruka men efter den här semestern får jag nog revidera den bilden av mig. I poolerna på Kneippbyn var det inte uppvärmt vatten men det gick ju bra ändå. Igår var det isande kalla vindar och jag doppade mig ändå. Ikväll var det varmare i luften men inte mycket varmare i vattnet. Det var härligt med ett dopp!

När vi kom tillbaka till stugan så satte jag på matchen mellan Polen-Österrike. Och vilken halvlek jag såg, satte på tv:n i matchminut 53 och på tio minuter utdelades fyra varningar (helt korrekta). Senare fick Österrike straff. Varför det inte blev målchansutvisning (det som tidigare hette frilägesutvisning) är för att domaren går efter möjligheten att spela bollen. Målvakten försöker men missar och då går man ner ett snäpp i bedömningstrappan. Det är en ny tolkning som kom för ungefär två år sedan. Hade målvakten dragit ner spelaren hade det inte räknats som att han försöker spela bollen och då hade han istället fått syna det röda kortet.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Midsommarkväll på Tofta

 1. Jag är ju totalt värdelös på fotbollsregler men jag har förstått att det kommit en del klagomål på vissa domare, förlitar mig på er andras expertis.
  Här har du ju en riktig badkruka, har inte badat sen början av 2000-talet, sån är jag, men visst är det härligt med ett dopp, åtminstone som jag minns det. 😉

  Ha nu en fin midsommardag.

  1. Ja vissa domare har inte varit helt klockrena. Oj, det var lite ”badkrukigt” det. 😛 Men vill man inte bada så är ju det givetvis okej. Det är härligt med ett dopp.

 2. Beundrar dig!!! Du verkar bli en riktig viking ”på gamla dagar” – hahaha! Härliga bilder av er och ”omgivningen” som ser ut att bjuda på både sandstrand, blå himmel och sol.

  Å du – såg du vem som dömde matchen mellan Polen och Österrike? Japp samma nolla som dömde Belgien-Slovakien. Han fick alltså (tyvärr) inte åka hem. MEN den här gången skötte han sig bra tyckte jag. Och om jag ska vara ärlig så måste jag säga att den polska målvakten knappt rörde motspelaren. Han gick helt efter bollen och någonstans måste ju hans arm ta vägen. Och det gjorde den, och nuddade motståndarens ben. Polen har ju aldrig lyckats i mästerskap, och det gör laget inte nu heller. Österrike är förvånansvärt ”alert”.

  Om du såg matchen mellan Nederländerna och Frankrike så får du gärna förklara för mig hur man tolkar offside nuförtiden. Holländarnas mål i den 69:e minuten blev ju bortdömt efter låååååång VAR-granskning. För mig var det ett solklart offside enligt det som jag är van vid. Innan alla ”nymodigheter” kom in i bilden alltså;-)

  Ha nu en fortsätt fin midsommarhelg!!!

  1. Tänkte inte på att det var samma domare. FIFA tyckte uppenbarligen inte att han varit tillräckligt ”dålig”….. Han kanske har meriter som vi inte vet om…. Jag tycker snarare att målvaktens agerande tyder på att han gjort fel och ”förtjänar” sitt kort. Hade det verkligen varit ett felaktigt beslut så hade det blivit mer protester.

   Anledningen till att Nederländernas mål döms bort är för att anfallaren stör målvakten i offsideposition. Det finns tre kriterier som måste uppfyllas för att det ska vara bestraffningsbar offside: ingriper i spelet (absolut vanligast), att man vinner en fördel genom sin position eller som här att man stör motståndaren i offsideposition.

Lämna ett svar