Min vardag

Check på de första kurserna

Jag har haft två dagar med utbildning i hjärt-lungräddning. Det är kul att få dela med sig av sina kunskaper och låta deltagarna öva på teknik och sedan gå igenom olika scenarion. Det är ett utvecklande moment även som instruktör. Det som ingår i utbildningen är att träna på hur man kontrollerar medvetande och andning, hur man gör kompressioner och inblåsningar och hur en defibrillator (hjärtstartare) fungerar. Det ingår även hur man hjälper en person som satt i halsen eftersom det obehandlat leder till hjärtstopp.

Men nu är jag trött. Det har varit mycket den här veckan och än får jag inte vila för ikväll ska jag ut med Alexander. Han vill springa blodomloppet. Jag avstår den här gången för jag har haft match två dagar i rad och i helgen har jag två matcher. Imorgon jobbar jag och sedan är det sommarfest med jobbet. Vi vann etikpriset för vårt arbete med reflektion efter varje arbetspass. Nu är det dags att göra något för dom pengarna.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Check på de första kurserna

  1. Jag har varit på HLR utbildning för flera år sen, det är jobbigare än man tror. Man ska ta i mer än man tror när man ska göra komprikationer. Jag klarade inte av att ha rätt takt länge. Men när det gäller så klarar man säkert av det.

    1. Ja, man ska trycka hårdare än vad man tror så det blir snabbt väldigt jobbigt. Jag tänker att mindre perfekta kompressioner är ändå bättre än inga alls. Man får göra så gott man kan om man hamnar i situationen.

  2. Stort GRATTIS till etikpriset. Jättekul att du har något att se fram emot imorgon. Att sätta sprätt på pengar man har vunnit är en härlig känsla:-)
    Vi har fått en defibrillator i vårt bostadsområde, ganska när min port. Bra initiativ av HSB, men vad hjälper den när man inte vet hur man använder den…

    1. Det är som är så bra med hjärtstartare är att de alltid säger till vad man ska göra så vet man inte från början får man bra hjälp av apparaten.

Lämna ett svar