Min vardag

En dag på MR

Vilken stressig morgon det blev. Jag råkade försova mig så kom iväg lite sent hemifrån. Morgontrafiken är inte kul alltså men jag kom till centraloperation med två minuter tillgodo. Då hade personalen gått iväg på möte så jag satt en stund i personalrummet och väntade. I mina snygga blå papperskläder och operationsmössa. Vad gjorde jag då på operation kan man undra? I utbildningen ingår det att vara med när man gör MR-undersökningar på barn så det har jag gjort idag. Jag tänkte att jag bara skulle observera men jag fick koppla upp barnet och vara delaktig. MR skiljer sig mot en vanlig röntgen då det inte är någon strålning utan använder magnetfält. Jag blev tillfrågad flera gånger om jag hade pennor eller annat på mig i fickorna. Men jag var förberedd och hade lämnat allt sådant i väskan utanför.

Eftersom barnen skulle sederas (sövas lätt) behövde det vara med en narkosdoktor. Det visade sig vara en av mina lärare så jag passade på att fråga om tentan. Precis som jag trodde så kommer det bli en sluttenta där allt vi gått igenom kommer tentas av. Så jag tror att tentan kommer behandla en katastrof av något slag där de skadade är både vuxna och barn.

Ikväll skjutsade jag Ida till hennes balett. Det var dags för kursstart, det är redan tredje terminen. Jag hoppas att kursen i år kommer vara mer anpassad efter att barnen ska lära sig balett och inte springa runt. Betala för spring och stoj vill jag icke. Men det började bra i allafall.

När vi kom hem hade Rickard maten klar. Hur bortskämd är inte jag. Kvällen ska spenderas i skolböckerna. Jag skrev en liten planering för vad jag vill repetera inför tentan och det kommer bli en hel del. Det blir bra att få den på pränt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “En dag på MR

 1. Hur kan man se så bra ut som du med operationskläder på;-)
  Har genomgått några MR-undersökningar (med ålderns rätt;-) men ALDRIG sett sjuksköterskorna med operationsklädsel. För klädseln du har på dig är vanlig för läkare och sjuksköterskor som håller på med operationer. Lite spännande faktiskt hur det skiljer sig mellan regionerna…

  Sedan skrattade jag faktiskt när jag läste att Ida håller på med balett. Alltså att ha två föräldrar som är fotbollsdomare och välja balett som hobby – där har ni misslyckats båda två;-) Jag SKOJAR bara…

  1. Den vanliga röntgenpersonalen hade vanliga arbetskläder på mig men eftersom barnen skulle sövas var det med narkospersonal. Jag skulle vara inne på operation och äta lunch och så där och där måste man ha operationskläder. Det har med hygien att göra.
   Haha, eller så är det därför hon inte vill hålla på med fotboll, det har blivit för mycket från vår sida.

 2. Så spännande att vara med på MR. Jag fick ju göra en MR då jag var under utredning för ett ci-implantat, det kollades om min hörselnerv var intakt tror jag. Nu när ci-implantatet är på plats är det viktigt att jag talar om att jag har ett ci-implantat om jag måste göra en MR, men jag har en nyare modell av ci, så magneten i huvudet är i ständig rörelse, så då ska det gå att göra MR, men hoppas jag slipper ,låter ju lite läskigt i alla fall med en magnet i huvudet om man ska göra en MR!
  Ha en fin fredag!

  1. Håller med om att det känns läskigt. Tänker att MR-personalen har koll på vad som är säkert att göra. Vid minsta osäkerhet kring om material är MR-säkert så kontaktar man specialister. Det viktigaste är att meddela om man har någon metall av något slag i kroppen.

Lämna ett svar