Världen idag

Varsel?

HÄR kan du läsa hela artikeln. Dock bakom betalvägg.

Regionen är i ekonomisk kris, som majoriteten av alla regioner i Sverige. Anledningarna som anges är inflation, högre personalkostnader sedan pandemin och dyrare materialkostnader.

Att garantera patientsäkerhet och god arbetsmiljö som Borin säger kommer vara en omöjlighet med mindre personal. Vi är redan för få som det är och ska vi bli ännu färre inom vården så kommer det definitivt drabba patientsäkerheten. Att tro att det inte ska göra det är bara naivt. Våra regionpolitiker skulle behöva hospitera ute i verksamheterna så de får svart på vitt hur det faktiskt ser ut.

Jag är rädd att besparingarna kommer drabba de sköraste och de som redan har det svårt. Det lär inte drabba en rik som kan ta en privat försäkring och få privat vård. Här behöver regeringen ta sitt ansvar och skjuta till mer pengar. Om det finns pengar att stötta kriget i Ukraina borde det finnas en krispott som kan hjälpa den svenska sjukvården på fötter igen. Att säga upp personal är inte rätt väg att gå!

Det slutgiltiga beslutet är inte taget än och jag hoppas på att politikerna verkligen lyssnar på dom konsekvensanalyser som gjorts. För vem ska ta hand om den som är sjuk om det inte finns någon personal på sjukhuset?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Varsel?

  1. Är man lite politiskt insatt så vet man att detta inte är regeringens prioritet och då blir man inte heller förvånad. De vill ha bort den allmänna sjukvården till förmån för egna sjukförsäkringar, typ Usa. Detta har de alltid stått för.

  2. Sådana enorma besparingar drabbar tyvärr alltid de mest utsatta och svagaste i samhället.
    Okej, att man hjälper Ukraina, men man borde verkligen kolla på hemmaplan också. Både vad gäller sjukvården, men även polisen och kriminalvården kräver översyn och radikala förändringar.

  3. Så länge politikerna själva inte drabbas, lär de inte prioritera detta. De, som flera andra yrkesgrupper, har så pass höga löner och förmånliga avtal att de förmodligen inte lägger större vikt när prioriteringar i välfärden görs.
    Kan tyckas märkligt att landet som i decennier tillhört toppskiktet när det kommer till skattetryck, inte kan leverera bättre. Både skolan, vården och omsorgen är på dekis.

Lämna ett svar