Min vardag

Fem en fredag vecka 6: En vecka kort/ Färgsprakande fredag

Det är fredag och jag är glad. Jag förväntade mig inget bra omdöme från praktiken men jag fick ett fint omdöme så jag är helnöjd. Handledaren frågade mig om omdömet kändes orättvist men jag tyckte det var betydligt bättre än jag förväntat mig. Jag har så mycket att lära mig vad gäller att hand om sjuka barn, alltså hur man bemöter ledsna, arga och kanske trotsiga barn på bästa sätt och det kan man inte lära sig på bara sju dagar. Det är inte samma sak med ens egna barn. Jag gjorde det bästa jag kunde med förutsättningarna som jag hade.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad hände i måndags? Jag sov inför mitt nattpass och jag sprang en runda.
 2. Vad tyckte du om tisdag? I tisdags var jag trött efter mitt nattpass så jag tycker inget särskilt. Det var en tröttmössedag!
 3. Blev onsdag en lillördag? Nej det blev den inte för jag var på min praktik och hade fullt upp.
 4. Hur kändes din energi under torsdagen? Den var hög, jag tyckte det var så spännande att vara med på MR.
 5. När gör du fredag idag? Efter min slutbedömning tjugo över tre. Fast jag har ingen ledig helg framför mig utan nu har jag två dagpass på lungan framför mig.

Ett tema som Lillasyster håller i är Färgsprakande fredag och det tänkte jag vara med på idag. Min mammas filt är först ut. Fast det är ju min filt men det är mamma som gjort den åt mig. Mamma har gjort filtar till både Samuel, Alexander och Ida. Och så mig då.

Ida var lovad att besök i pulkabacken efter jobbet nu när snön kommit tillbaka igen. Hehe, det var inte så neråkt än och det har kommit mycket snö så det gick inte så fort som det brukar. Hur som helst, pulkabacken finns en härligt solgul bänk. Jag tänker alltid på solen och dess strålar när jag ser den. Tyckte den var given att få vara med i färgsprakande fredag.

Jag var färgglad i min ljusblå t-shirt och orangea tröja, missmatchat och fint…. Snodde även Idas rosa Pumamössa men den var lite liten så öronen var inte täckta. Men gillar den ändå.

Ida var färgglad i ljusblå frostvantar, rosa jacka, rosa kjol med vita prickar på och sin gula och ljusblåa halsduk.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

23 Comments on “Fem en fredag vecka 6: En vecka kort/ Färgsprakande fredag

 1. lEn fin berättelse fån verkligheten och det finns inget dåligt väder… bara dåliga… Fint inlägg till färgsprakande 🙂

 2. Vilken underbar solbänk! Och rutfilten också, en sån påbörjade jag för sisådär 48 år när jag väntade min dotter. Ska jag kanske erkänna att den inte blev helt klar utan landade i en dockvagn så småningom….tsss Rosa kjolen är också underbar! Ha en skön helg, det är du värd

 3. Grattis till det fina omdömet, som du säkert är väl värd.
  Vilken fin filt … och Ida är såå fin i sina kläder där i pulkabacken. Önskar dig en fin helg!

 4. jag tycker att du lyckas med allt vad du gör. grattis till senaste omdömet! så intressant att följa din utbildning. fin filt. inbjudande bänk. jag hade faktiskt också en hel del energi på torsdagen. hoppas att den håller i sig några dagar. ha en trevlig helg och lägg in lite vila i schemat också

 5. Stort, stort GRATTIS till ytterligare ett fint omdöme! Dags att tro på dig själv lite mera och lägga lovorden på hög. Då kan du plocka fram dem ett och ett när du börjar tvivla på dina kunskaper!!!
  Tycker Ida är så fint klädd, även om jag inte hade tagit just dessa kläder på mig för pulkaåkning – hahaha. Så g´fint långt hår hon har – blir riktigt avis.
  Filten och den gula bänken är helt i min smak. Bänken är underbar:-)
  Nej, då du har två dagpass framför dig, blir det nog inget större festande ikväll antar jag. Men jag önskar dig en trevlig fredagskväll ändå:-)

  1. Tack så mycket! Ja, jag vet att jag borde tro mer på mig själv och i vissa fall gör jag det medan i andra fall så är det precis tvärtom. Idas kläder ja. Hon tycker att hon är för stor för att ha på sig termobrallor. Men hon har fyrdubbla byxor och raggsockar i stövlarna så hon håller sig varm.

   Tack detsamma!

 6. Att bemöta o ta hand om sjukabarn är nog som du skriver inget man lär sig på någon dag, det krävs nog en hel del mer tid, man blir nog aldrig helt fullärd, man blir bara mer erfaren o har att ta av i kunskapsbanken vad man kan prova om man behöver.
  Filten är jätte fin, gillade färgerna på den.

  Ha en fin helg

 7. Tack för länken och kul att vill vara med och spraka! Fin filt och skönt med en bänk att sitta och vila benen. Ha en bra kväll!

Lämna ett svar