Personligt

En mjukis som står upp för det hon tror på

Jag kan nog verka hård men egentligen är jag en riktig mjukis som lätt tar åt mig av saker och som har nära till tårar. Däremot har jag inga problem att stå för det jag tycker och också våga vara öppen med det. När det handlar om saker som jag verkligen tror på är jag säkerligen inte så mjuk. Inte så att jag slänger det i ansiktet på folk men om det kommer upp till diskussion så är jag inte den som backar. Det är för det mesta en bra egenskap.

Vilka är dina största utmaningar?

Igår skrev jag om min hälsoresa för 2023 ur ett träningsperspektiv. Nu tänkte jag skriva om mina mer personliga tankar kring året. En av mina största utmaningar är helt klart att tänka snälla tankar om mig själv. Att våga lita på att det jag kan och det jag gör är bra nog. Försöker ofta tänka att jag inte behöver bekräftelse från andra för att veta att det jag gör är bra. Huvudsaken måste ju ändå vara hur det känns i maggropen.

De grejer som jag kan få för mig att kritisera mig själv för skulle jag aldrig drömma om att kritisera någon annan för. Om någon gör något mindre bra så säger jag alltid att det är lugnt och att det inte gör något. Så vill jag tänka kring mig själv också. Ge mig själv en klapp på axeln istället för hårda ord. För sanningen är att det finns ingen som är så dum mot mig som jag själv kan få för mig att vara. Men en annan sanning är att andra också gör fel. Det finns ingen som är perfekt.

Så det jag kommer fram till efter den här långa utläggningen är att:

 • fortsätta våga stå upp för det jag som jag tror på och det som jag känner i maggropen är det rätta.
 • fortsätta jobba på att vara min egen bästa vän. Vara lika snäll och peppande mot mig själv som jag är mot andra.
 • vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra – ett ledord som jag använt mig av i flera år men som aldrig går ur tiden. Det är lika relevant idag som första gången jag hörde det.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

18 Comments on “En mjukis som står upp för det hon tror på

 1. Jättefint och tänkvärt inlägg och jag gillade ledorden, så klockrent. Jag själv har alltid kört med mottot…var inte som alla andra. Då måste man inte följa samhällets normer hur en människa ska vara utan man är sig själva.
  Kram Kajsa

 2. Fina tankar! Undrade just om du har hört om Läkarupprorets internationella konferens om covid-19? Jag har inte tid och har annat att lägga pengarna på. Det ska dock bli spännande att se vad de lyfter!

 3. Det är väl bara bra o stå upp för det som är i diskussioner o dyligt. Men bara för att man är hård i sina åsikter så ska det bli genast en negativ grej.

  Det som är tråkigt att det ska vara så i världen i allt. Men du fortsätt stå på dej 🙂 🤣

 4. Jag känner igen mig så väl, vissa dagar och perioder kan jag än idag fortfarande vara hård mot mig. Det är inte alltid enkelt. Men vi får båda kanske bli bättre på att vara snälla mot oss själva 🙂

 5. Känner igen mig i vad du skriver. Jag borde med vara snällare mot mig själv. Det är något jag kanske får träna på under detta året.
  Visa ledord, citat går aldrig ur tiden. Så är det 😊

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 6. Jag tycker det är rätt av dig att stå upp för vad du tycker om olika saker. Det är också bra att du vågar säga vad du tycker och inte är rädd att ta en diskussion. Håller helt med om att man ska vara snäll mot sig själv och att vara ens bästa vän. Det sista är klockrent då jag själv heller inte bryr mig om vad andra tycker och tänker om mig.

 7. Det är en intressant iakttagelse men också ett mycket vanligt fenomen. Vi ställer betydligt större krav på oss själva än vad vi skulle drömma om att göra på andra. ”Misslyckas” någon annan tröstar och peppar vi men om det gäller en egen insats då är det lätt att rannsaka och älta.

  Att stå upp för sina åsikter är viktigt. Sedan är det lika viktigt att förstå att alla inte tycker lika. Debatten måste finnas men vi ska skilja på sak och person.

 8. Det är starkt att stå upp för det man tror på, och extra starkt när man vet att de övertygelser man framför kan ge svidande obehag tillbaka. För så är det i dessa tider. Folk kan gå riktigt hårt fram vid tangentbordet, och då gäller det att inte låta sig beröras så att man far illa inombords.
  Det är bra att du ska bli snällare mot dig själv. Personligen har jag aldrig sett någon anledning att vara hårdare mot mig själv än mot andra. Jaget är den enda människan man tillbringar varje levande sekund med, så då gör man bäst att vara sin allra bästa vän😄

 9. Det ledordet i sista meningen är så viktigt. Det andra tycker, säger och gör har inget med mig att göra. Inte ens om det handlar om mig. Det är inte lätt, men det är så. Pepp till en själv är bra!

 10. Vi låter väldigt lika. Jag är alldeles för hård mot mig själv och pressar mig alltid hårt på insidan. Därav har jag som dig samma tankar i år att försöka vara min egen bästa vän.

  Tänker bara på alla gånger jag prioriterar bort mig själv, som på jobbet: ”Jag borde kissa? Jag är jättekissnödig. Går mot toaletten blir stoppad av någon och ser mig själv prioritera bort det där toalettbesök.” Har flera gånger varit med om att jag läckt igenom när jag hade mens för att folk haffat mig i korridoren och behöver ”akut hjälp” Jag ska bli bättre på att säga: hjälper dig gärna men först…

Lämna ett svar