Hanna funderar

Ett märkligt fenomen

Du vet om att ”den politiskt oberoende” tidningen du länkar till har högerextrema kopplingar och bland annat var huvudsponsorn för Donald Trumps valkampanj på Facebook inför förra presidentvalet?

Jag fick en kommentar på mitt förra inlägg som jag tycker är lite intressant. Du kan läsa den ovan. Under pandemin blev jag varse ett intressant fenomen, nämligen att kritisera källan istället för innehållet. Varför gör man så? Som mitt inlägg igår, fokus är på en studie som gjorts. Får inte jag skriva om den då bara för att plattformen är tvivelaktig? Om det nu fortfarande är så. Jag har läst Epoch times länge och faktiskt inte sett några konstiga åsikter. Sen kan man säkerligen inte lita på allt men vilken media kan man lita på idag? Det finns ingen oberoende kanal. Inte ens de som utger sig för att vara politiskt oberoende tror jag är helt neutrala. I någon mån har man ändå tagit ställning. Jag säger inte att det är så men jag tror att det är så det är.

Jag tänker att om traditionell media inte skriver om saker som borde vara av allmänintresse, då finns det inga andra alternativ än att faktiskt gå till källor som av vissa ses som mer ”extrema”. Inte för att jag håller med i det här fallet. Jag har inte sett något från svenska epoch times som skulle vara olämpligt. Vad är det med det här att se allt som avviker från normen som extremt och olämpligt? Vill vi ha demokrati och jämlikhet och möjligheten att öppet kunna diskutera olika samhällsfenomen, då måste det också vara tillåtet att prata om det som bryter mot narrativet.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Ett märkligt fenomen

  1. Tänker att det inte handlar om själva den fakta du omskrev i förra inlägget utan snarare att du länkade till Epoch Times. Det finns säkert vissa bra nyheter i många samhällskritiska medier som både Epoch Times, Samnytt, SwebbTV mm men med bakgrund av deras grundideologi (Epoch Times drivs t e x av Falun Gong-rörelsen och var huvudsponsor för Donald Trumps kampanj på facebook) skulle jag personligen aldrig ge dem mitt stöd genom att hänvisa till dem (än mindre betala för att läsa dem)

    1. Vad är alternativet då när traditionell media inte skriver om vissa områden alternativt ger en ensidig bild? Om media inte konsekvent undvek att skriva om vissa ämnen så skulle inte alternativ media växa fram. 🤷‍♀️

Lämna ett svar