Söndagslistan

Söndagslistan vecka 38

Jag sov ända till tio idag, så skönt med en rejäl sovmorgon. Ute regnar det och det är så grått. Jag sitter och gör flera saker samtidigt, skriver på det här inlägget och min uppgift om postoperativ omvårdnad. Vill gärna göra den klar faktiskt. I eftermiddag ska jag åka iväg och döma fotboll. Som det ser ut nu är det min sista match för säsongen. Det gick så snabbt.

Känsla: I början av veckan var jag så frustrerad av känslan av att inte komma någon vart med mina uppgifter. Men den känslan har nu släppt till stor del.
Väder: Mest grått och trist men korta stunder här och där har solen visat sig.

Köp: Har köpt ett tio-kort pilates för mina friskvårdspengar. Jag funderade också på att beställa fler böcker från litteraturslistan i utbildningen jag går men det är verkligen svindyrt med kurslitteratur så hoppar det just nu. Det känns som att jag klarar mig för tillfället med den litteratur som jag har hemma.

Träning: Jag har dömt två fotbollsmatcher, jag ska döma en match ikväll med. Division 7 så det lär bli en tuff match. En timme pilates har det också blivit.

Mina positiva från veckan:

 • Kul att ha LIA på postop även om det på mina tre dagar var väldigt lugnt. Ovanligt lugnt enligt personalen som jobbar där.
 • Kul att vara igång med både pilates och fotboll igen.
 • Klar med ett par av uppgifterna och i skrivande stund nästan klar med en tredje. Kanske blir den också klar idag.

Fundering: Hur skulle man uppfatta tid om man inte hade en klocka och en almanacka? Skulle man vara mer här och nu och mindre fokuserad på tiden?

En frågeställning:

Hur kan det komma sig att barn som redan hade haft covid och sedan valde att vaccinera sig fick ett betydligt sämre skydd mot återinfektion efter 6 månader än barn med genomgången covid som valde att inte vaccinera sig?

Förstör vaccineringen något gällande den naturliga immuniteten som de redan hade? Studien hittar du HÄR.

Data från svenska FHM som visar att svenskar som är vaccinerade har löpt en signifikant högre risk att få covid än ovaccinerade svenskar sedan vecka 7 2022 fram till och med vecka 36. HÄR hittar du Sveriges data.

Brittisk data som visar samma sak, vaccinerade britter löper betydligt högre risk att få covid jämfört med ovaccinerade britter i alla ålderskategorieröver 18 år. Här finns den brittiska datan.

Aktivt hälsoval

Bilder från veckan:

Veckans haha: Så många frågor och inga svar. Blev läpparna mjuka? Limmades läpparna ihop? Hur kan man inte ha märkt att man använde limstift?

Veckans mest lästa inlägg:

Kan vi slå hål på myten om mättat fett en gång för alla nu?

En händelse för varje årtal

Fem en fredag vecka 38: Att göra

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 38

 1. Jag har varit vaken sedan 04.30 imorse 🙈.
  Skönt att känslan att inte komma någon vart har försvunnit.
  Jag tror att man är lite mera här och nu, när det gäller tiden.
  Ha en bra eftermiddag på planen.
  Carin

Lämna ett svar