Min vardag

Ett reflekterande nyårsinlägg

I början på året så skrev jag sammanfattning från året. Jag tänkte i det här inlägget reflektera lite kring 2023.

 1. Vad var de mest minnesvärda ögonblicken från det gångna året? Bröllopshelgen i Visbt, att vi åkte till äldsta grabben och firade födelsedag. Att få fira 20 årig födelsedag. Att jag har så stora barn känns verkligen overkligt ibland. Sen finns det såklart massor med andra fina händelser från året.
 2. Vilka utmaningar mötte du, och hur hanterade du dem? Mina största utmaningar har handlat om skolan, och att komma ny till olika arbetsplatser i och med min praktik.
 3. Vad har du lärt dig om dig själv under det gångna året? Att jag är starkare än vad jag tror och att jag klarar mer än vad jag tror.
 4. Vilka prestationer är du stolt över? Jag har haft en hel del utmaningar på jobbet på olika sätt. Ett tag ville jag faktiskt sluta. Det var nyttigt att vara iväg och inse att jag trivs väldigt bra på mitt jobb. De där perioderna när man lite tröttnar och vill göra något annat. Det tror jag att alla känner då och då.
 5. Vilka relationer har varit mest meningsfulla och berikande för dig? Min familj. Jag får ont i magen när jag tänker på att ingen kommer leva för evigt.
 6. Finns det några mönster eller vanor från det gångna året som du vill ändra på? Jag vill fortsätta jobba på att vara snäll mot mig själv. Att vara min egen bästa vän och behandla mig själv så som jag behandlar andra.
 7. Vilka nya färdigheter eller kunskaper vill du utveckla under det kommande året? Jag vill bli en ännu bättre undersköterska och fortsätta utvecklas med nya arbetsuppgifter.
 8. Vad är några sätt du kan ta hand om din fysiska och mentala hälsa? Sova mer och få in mer fysisk aktivitet. Någon kanske tänker att jag rör på mig jämt men jag behöver verkligen jobba mer
 9. Vilka värderingar och principer vill du hålla fast vid under det kommande året? Att tänka positivt och att tänka snälla tankar. Jag tror på att jag kan påverka hur jag mår genom att jobba med mitt tankemönster.
 10. Hur kan du skapa mer balans och harmoni i ditt liv? Genom att sova mer kanske? Få in mer fysisk aktivitet. Något som ger mig harmoni och känsla av balans är att träna pilates. Nu var det alldeles för länge sedan. Igen….
 11. Vilka vanor eller beteenden vill du släppa eller ändra? Jag vill ändra på min disciplin kring min pilatesträning. Jag vill komma igång med regelbunden träning. Hur länge har jag inte tjatat om det? Är 2024 året när jag tar tag i mig själv igen?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Ett reflekterande nyårsinlägg

 1. Kul att läsa din lista. Dina frågor & svaren. Jag tycker man lär sig mer om personen bakom bloggen då. Inser i detta nu att jag själv borde skriva någon typ av en lista om mig. När jag skriver såhär 😊.
  Man önskar ibland att man hade mer timmar på dygnet 😅. Men vi kan bara göra vårt bästa i stunden.
  Jo, att vara duktigare på att lägga sig i tid på kvällarna är nog något som många behöver jobba på. Sen va mer aktiv än att sitta med mobilen eller se tv. Men man kan inte alltid tänka smart. Å ibland tänka kort siktigt. Jag vill göra detta nu. Då gör man det. Det är inte lätt med val, disciplin & vilja.
  Men jag tycker du är aktiv. Gör din pilates.
  Jag känner liknade. Jag vill med bli duktigare på att lägga mig på kvällarna tidigare än vad gör. Träna 3 dagar i veckan. Men ibland kommer annat i mellan. Så är det.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. Men jag gör ju inte min pilates just nu. Men jag vill. Jag behöver nog bara komma igång. Liksom bestämma mig att nu kör jag. Vare sig jag vill eller inte.

 2. Man skulle kunna skriva som en bok om varje år som gått. Ja festligheter är ju roligt och utmaningar och att lära känna sej själv mer.

 3. Du vet väl att ett dygn består av (bara) 24 timmar. Måste ge dig en eloge till hur mycket du hinner med. Och du vill till och med öka ”dosen”. Jag skulle storkna på studs. Minns visserligen tiden där jag var runt 40, och tänker att jag hann hur mycket som helst då. Men jämfört med dig gjorde jag ju ingenting. Och jag hade inte ens barn eller en blogg att sköta på den tiden;-)

  1. Det enda jag vill få in mer av är min pilatesträning för jag vet hur mycket kroppen behöver det. Snart slutar jag skolan och då kommer det bli betydligt lugnare för mig.

 4. Ja skolan blir ju en utmaning för en och en prestation. Fint att ni firade er 20 åriga födelsedag på Gotland och Visby, är ju bland de finaste platserna att fira på. Tänka snälla positiva tankar det är något som vi alla borde, det är många som är så negativa och sprider den energin. Nu när jag är sjukskriven får jag ju faktikst till min sömn, men blir ju mindre då man börjar jobba,

Lämna ett svar