Fånga februari

Fånga februari: Allvarligt talat

Även i år kör Underbara Clara sin Fånga februari-utmaning. Det är en bildutmaning som framförallt är förlagd på instagram. Men det första ordet i hennes fånga februari passar så bra in på ett inlägg som jag fick upp i mitt flöde på Facebook. Det är lite obekvämt och ställer lite krav, men jag publicerar det ändå.

Har du inte tid att ”ta tag i hälsan just nu?”

Det är mycket på jobbet men ”blir säkert bättre om några månader”. Du har problem i familjen men det blir säkert bättre snart… När det blir vår, då är det dags. Då kommer motivationen. Eller i januari. Eller efter semestern.

Nystart! En fråga: När ohälsan kommer, vilket den gör om man inte tar hand om sig, har du tid för det då? ❤️

 • När ryggen låser sig av stress.
 • När du inte orkar göra roliga saker längre för du ska hinna med alla krav.
 • När huvudvärken kommer oftare och oftare.
 • När ingenting känns roligt längre och livet känns övermäktigt.

Har du tid för det då? Ibland kan förändringar kännas stora och övermäktiga. Men man måste inte göra allt på en gång. Eller perfekt. Börja med att implementera en ny liten vana. Sen bygger du på:

 • Gå en promenad på 10 minuter innan du startar upp dagen.
 • Ät extra långsamt på lunchen.
 • Gå och lägg dig en halvtimme tidigare och ge dig själv extra sömn.
 • Ha något roligt inbokat.
 • En lunch med en vän, teater, bio. En skogsutfykt till ett ställe du inte varit på.
 • Lägg tioll en grönsak som du inte äter så ofta till varje måltid.
 • Multitaska mindre. Träna på att vara här och nu.

Kostvägen på Facebook

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Fånga februari: Allvarligt talat

 1. Verkligen tänkvärt! Nej, jag tror ingen har tid med ohälsa då den oinbjuden kommer, många gånger utan att ge den minsta förvarning. Små mikroförändringar är enda sättet jag kan få till beständig förändring. Jag är bra på att göra ”omstart”, men blir det för komplicerat håller jag inte ut.

  1. Kommer den verkligen utan förvarning eller är det så att vi inte lyssnar på de små tecknen som man generellt ändå får? Nej det måste vara enkelt för att man ska orka.

Lämna ett svar