Min vardag

Fem en fredag vecka 13: Medelsvensson

Idag bjuder jag på en gammal bild på mig och Samuel. Tiden har gått så fruktansvärt fort. Fredagen har startat med att jag vaknade jättetidigt. Låg i sängen och drog mig och när det var dags för barnen att gå upp tog jag tag i städningen. Så nu är badrummen, köket, vardagsrummet och hallen nystädade. Ska skriva färdigt det här inlägget och sedan tänkte jag krypa ner i sängen en stund. Behöver läsa några rader men huvudet är lite trött så tar det efter jag har vilat.

Elisas fem en fredag handlar den här veckan om svensson´s.

 1. Hur är du en riktig Svensson? Kallpratar om vädret när det blir tyst….
 2. Vad gör du direkt när du kommer hem? Äter mellanmål och sätter mig i mitt hörn i soffan. Nej det är det andra förresten. Det första jag gör är att springa på toa. Glömmer ofta bort när jag är på jobbet och kommer på det när jag sitter i bilen på vägen hem.
 3. Vilken tid går du och lägger dig? Försöker komma i säng innan tio när jag jobbar mina dagpass. Efter kvällspassen blir det svårare då jag sällan är hemma före tio så då blir det närmre 23. Alldeles för sent egentligen
 4. På vilket sätt är du tråkig? Jag kan nog vara tråkig på så sätt att jag har svårt att ändra planer.
 5. Har du en Ove Sundberg i ditt liv? Nej det har jag inte vilket jag är väldigt glad över. (Ove är en av karaktärerna i den svenska serien solsidan. En extremt snål man det vet han inte om själv).

När du var fem, vad ville du bli när du blev stor?

Jag vet inte vad jag ville bli när jag var fem. Frågade mamma och hon minns inte heller. Däremot när jag var större pratade jag om att få arbeta med hästar. En annan dröm var även att bli en stor världsstjärna…..

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

23 Comments on “Fem en fredag vecka 13: Medelsvensson

 1. Vilket fint foto på dig och sonen!
  Precis som du så är vädret alltid en samtalsöppnare, och vi råkar ju ha ett omväxlande väder minst sagt. Vore värre om man bodde i Spanien och skulle kallprata om det som alltid soliga vädret, hihi
  Att ställa om och göra saker spontant är sånt jag gillar. Fast kanske har jag blivit lite mer stelbent med åren…
  Ha en skön aprilsöndag

 2. Ditt svar på fråga 1 är ju klockrent! Det tänkte jag inte på. Å är det inte vädret så kan man alltid byta ämne och snacka om jobbet…
  Du är då ingen nattuggla ser jag. Helt normalt, du jobbar ju skift, och då behöver man ju aningen mera sömn än när man är pensionär;-)
  En himla rolig bild på dig och sonen. Så snygg du är:-)

 3. Jag ville bli ”fröken” när jag var fem och det blev jag ju sedan också! Jobbade som grundskollärare tills för 15 år sedan, men känner att min lärarroll och jag själv inte går att separera från varandra.

  1. Jag tror att ens yrkesroll blir en del av en själv när man jobbat med något länge. Jag har svårt att koppla bort ”undersköterska-Hanna” när jag är privat. Just det här att hjälpa sitter så djupt rotat att jag ibland måste sätta händerna bakom ryggen för att inte hjälpa någon som inte vill.

 4. Jag beundrar alla som ägnar sig åt sjukvård, inget som jag själv skulle kunnat tänka mig. Men en gång i tiden jobbade jag på apotek och där fick man agera psykolog åt kunderna ibland…..
  KRAM/Susie

 5. Vilken fin bild på dej och Samuel, tänk mitt barnbarn har också fått det fina namnet!
  Hm , är man en riktig Svensson tro?
  Ha en trevlig helg!

 6. Väderprat är bra att ta till när samtalsämnena tryter! kommer på nu att jag också har svårt att ändra på planer ibland. Kan vara både för-och nackdelar med det.
  Ha det gott!

 7. Vädret går det alltid att prata om, men egentligen vet jag inte om det är så svenskt. Jag har ju varit mycket i Italien och där snackas det väder minsann.
  Hästar har aldrig varit min grej, varken som femåring eller senare.
  Ha en fin fredag!
  /ingrid

 8. å, vilken bedårande bild! vädret är ett jättebra samtalsämne. jag kan faktiskt vända på en femöring vad det gäller planer. inte så jättebra de heller.

  1. Det där är så konstigt för på jobbet har jag inga problem med att tänka om och ändra planer men hemma måste saker och ting vara som jag tänkt mig. Annars låser det sig för mig.

Lämna ett svar