Min vardag

Starkare rygg och rumpa

Det var ett tag sedan som jag tipsade om bra övningar och idag tänkte jag fokusera på rygg och rumpa. Övningarna är:

1. Benlyft liggandes på mage. Brukar alltid försöka tänka att jag vill lyfta ut och upp och på det sättet skapa en känsla av längd.

2. Dead mans lift, här får man också in lite balans förutom styrka. Stå upp, sätt ihop händerna och på en utandning fäll framåt i höften och lyft ett ben. Repetera på andra benet med.

3. Diagonal lyft. Lyft vänster arm och höger ben, växla så du lyfter omväxlande höger och vänster.

4. Knästående rotation. Sträck ut ena benet, placera motsatt hand på huvudet och rotera uppåt. Byt sida.

Sen har vi såklart vanliga hederliga höftlyft, pelvic curls. Jobba på att verkligen aktivera mage, rumpa och baksida lår. Känns den här övningen enkel så gör du inte rätt. Testa att sträva med knäna mot tårna så du flyttar tyngdpunkten mot hälarna. Det får med mer av baksida lår.  

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar