Min vardag

Fem en fredag vecka 14: Verb

Min bok till vänster som jag ska läsa inför utbildningen till distriksinstruktör och så Rickards skolbok till höger. När hans kurs är klar till sommaren kommer han ha läst mer om omvårdnad för äldre än vad som ingår på sjuksköterskeprogrammet.

Egentligen så avskyr jag röra. Jag vill ha ordning och reda omkring mig. Ofta är jag för trött efter jobbet för att orka städa också. Idag har jag dock varit ledig och städat både köket och vardagsrummet. Och vilken härlig känsla det är ändå med nystädat. Mindre härligt är det att snön yr utanför fönstret. Vädret är knasigt. Och så säger de som kan något om väder och klimat att det blir varmare. Den ekvationen får jag faktiskt inte att gå ihop.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När lånade du senast? Hm, det måste vara när vi köpte våran sjusitsiga ford.
 2. När badade du senast? I somras när vi var på Gotland.
 3. När betalade du senast? Mina räkningar förra veckan.
 4. När väntade du senast? Förra heögen men på vad vill jag inte berätta.
 5. När spelade du senast? Förra helgen när jag la min andel. Vi är en grupp på jobbet som spelar på travet varje lördag. Kom på nu att jag glömt att lägga min andel den här veckan. Nu är det bara att hoppas på att kollegorna inte vinner storkovan. Skulle inte förvåna mig om det är den här veckan det händer….. Just för att jag glömde bort att delta….
En syn man inte vill ha så här i april. Men det är väl det här vädret som är typiskt aprilväder….

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

22 Comments on “Fem en fredag vecka 14: Verb

 1. Även om jag är dålig på att städa nu för tiden, så är det underbart skönt när det verkligen är gjort. Då kan jag gå runt och bara njuta och tycka att: vad duktig jag har varit och så fint det är!
  Undrar vad du väntade på? Vid sådana påståenden blir jag sååååå nyfiken! Ha det gott!

 2. Jag gillar inte heller röra, men just nu finns varken tid eller ork för att ha ordning omkring mig. Vilket egentligen gör mig mer trött, moment 22. Men nu kommer, förhoppningsvis snart, våren och då brukar det finnas mer ork för att få ordning på torpet 🙂

 3. Jag vill också ha ordning och reda runt omkring mig.
  Jag hade en stående lottorad när vi bodde i Sverige. Men nu kan jag inte ha den längre när vi är utskrivna ur landet. Så vi försöker undvika lottodragning på tv:n, för numren sitter i huvudet.
  Hoppas dina kollegor har otur denna gång 🙊🙈.
  Ha en fin lördag.

 4. Visst är det skönt när man väl har städat och det är ordning på torpet igen.
  Då hoppas jag verkligen att de inte vinner denna vecka. Så retligt det skulle vara…

 5. visst är det härligt när det är ordning och reda och städat omkring en. här är det omväxlande snö. hagel ovh regn. blåser gör det också. visst behövde jorden väta. men det kunde ju vara någon måtta

 6. Du är en himla duktig fotograf! Dina bilder är enastående:-)
  På två av mina jobb hade vi ett gäng som spelade på V75. På ett av jobben var det en kille som fick insider tips från Solvalla. Det tackade vi andra för. Som mest vann vi över 30 000 kronor som vi delade på. Helt okej utdelning kan jag tycka:-)
  Nu hoppas jag bara att dina kollegor inte kammar hem en storvinst;-)

 7. Jag har inte lånat böcker på länge!
  Svar..Tur att det inte finns tvättprogram till bilar så att de krymper!
  Då hade vi nog kört i ”krympta” bilar. Hm.. kanske bra då hade gått åt mindre bensin.
  🙂

 8. Här snöar det för fullt… det hade det fått göra för en månad sen istället. Men då töade det helt galet.
  Det där med ordning och reda… Jag får mina ryck och fixar. Men vi har väl helt enkelt för mycket grejer.

  1. Usch ja, vi har också alldeles för mycket grejer. Jag har så svårt att göra av med saker som jag vet inte använts på flera år. ”Men det kanske kan vara bra att ha….”

 9. Hej, nu gör du oss alla nyfikna, vad är det vi inte får veta, ”ler”
  Vilken redigt stor bil ni har, är ni så många i familjen? Jag hoppas på icke-vinst denna vecka när du inte deltar, vore för kymigt annars! Trevlig helg

Lämna ett svar