Hälsa - Hanna funderar

Spännande resultat

Siffror från Danmark visar att trippelvaccinerade är klart överrepresenterade i antalet sjukhusinläggningar.

Idag tänkte jag prata covid och vaccin igen. Läste om en studie hos Max Segerström som visade på mycket spännande resultat. Förvånande resultat för överläkaren som blir intervjuad. Jag å min sida är faktiskt inte förvånad över resultatet. Men det har nog med min skeptiska natur att göra. Jag har aldrig trott på massvaccination som en bra metod för att få slut på pandemin och jag tycker man ser det mer och mer i världen att vaccinet inte har effekt på smittspridning som man trodde från början . Vaccinera riskgrupper är dock självklart. Länkar presenteras längre ner i inlägget.

”Vi vet ju sedan tidigare att omikronvarianten är väldigt smittsam, men att så många skulle bli infekterade trots att de just hade fått tredje dosen och troligtvis uppnått maximalt vaccinskydd, var förvånande, säger Charlotte Thålin, bitr. överläkare och ansvarig forskare för COMMUNITY-studien. Dessutom var virushalterna i luftvägarna höga och kvarstod längre än förväntat. Det talar för att man kan vara smittsam under så mycket som nio dagar och det trots att symptomen avtagit.” Citat Christina Thålin, biträdande överläkare, medicine doktor och ansvarig för Community-studien, Danderyds sjukhus.

Jag tycker det är synd att de inte har med en ovaccinerad kontrollgrupp utan bara tittar på de vaccinerade. Hoppas på att det kommer i nästa steg av studien som jag iskallt räknar med inte är klar än. Nu när så många är vaccinerade är det svårt att hitta en ovaccinerad kontrollgrupp tänker jag med.

Mina följdfrågor:

Har världens regeringar verkligen fått det som de betalat för? Med det menar jag om läkemedelsföretagen verkligen presterat utifrån kravbilden? Har produkten levererat det som man hoppades på från början. Mitt svar är nej. Om jag var trippelvaccinerad, gör allt by the book och ändå blir sjuk skulle jag känna mig rätt så lurad faktiskt.
Är det verkligen rätt att se den ovaccinerade som en risk för sköra patienter?

Pressrelease Danderyds sjukhus

Länk till studien

Statistik från Danmnark

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “Spännande resultat

 1. Ska ta min 4:e vaccinspruta den 20 april. Jag tillhör dom som tror att det har en viss verkan, men kanske inte att vi blir av med pandemin helt på grund av att folk vaccinerar sig.Men helt klart blir det bättre än om inga gör det…..
  KRAM/Susie

 2. Vet man att det hjälper att ”vaccinera” riskgrupperna? Jag är tveksam…

  Det jag märkt markant är att de som tagit 2-3 sprutor blir oftare och mer sjuka. För att inte tala om de över 100 000 biverkningarna som hittills inrapporterats…

 3. Jodå, även efter tre sprutor så åkte jag ju på omicron, inte vad jag hade förväntat mig men det blir väl vad det blir antar jag.
  Kommer naturligtvis att stå där långt fram i kön när det blir dags för nummer fyra i ordningen.
  Har haft ”coviden” två ggr de senaste åren, det sägs att det blir mildare om man får det som vaccinerad, alltid något. 😉

  Ha en fin kväll.

Lämna ett svar