Min vardag

Fem en fredag vecka 21: Positivitet

Idag när jag skulle cykla hem från jobbet vaknade tävlingsmänniskan i mig. Cyklade om en kille och sen bestämde jag mig för att han inte skulle komma om igen. Det gjorde han inte heller. Haha, det gick verkligen undan. Funderade även på från vilket håll vinden måste blåsa åt för att jag ska ha motvind. Tycker alltid att jag har motvind nämligen oavsett åt vilket håll jag cyklar. Inte idag dock så idag var det roligt att cykla.

Elisas fem fredagsfrågor handlar den här veckan om positivitet. Jag tycker att det är viktigt att försöka vända även negativa tankar och känslor till något positivt. Tycker också att Elisas fem frågor passar bra med det som jag jobbat med i veckan, nämligen att möta med kärlek.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad är en bra sak med den här veckan? Att jag jobbar på mitt nya mindset: att möta med kärlek.
  2. Hur har du vänt något negativt till positivt i veckan? jag hade ett jobbigt möte i veckan. Det lyckades påverka hela mitt väsen. Men så lyssnade jag på podden Systrarna Kjos och fick till mig uttrycket ”att möta med kärlek”. En vän pratade i samma veva om ”ljus och kärlek”. Det har jag försökt att tänka på även vad gäller det här jobbiga mötet som jag hade. Tycker det är ett fint sätt att se på saker.
  3. Vad har gjort dig glad idag? Lite galghumor, härliga kollegor och bra samarbete. Ja så måste jag ju berätta att jag fick höra från en kollega att hon tycker om mig. Blev så glad!
  4. Vad är något du kommer göra för din egen skull i helgen? Träna och vila, njuta av solskenet.
  5. Ser du glaset som halvfullt eller halvtomt? Jag ser det helt klart som halvfullt. Ingen blir glad av att vara negativ och se allt nattsvart. Sen kan saker och ting såklart kännas nattsvarta men egentligen hjälper det ju inte att låta det färga hela ens vardag och liv.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

5 Comments on “Fem en fredag vecka 21: Positivitet

  1. Hallå, så härligt inlägg med en massa positiva tankar och möten i kärlek! Det är jättefin läsning verkligen. I morgon ska jag säga till en kollega att jag tycker om henne. Tänk va, att det hade jag aldrig kommit på annars utan bara gått runt och tänkt. Märkligt.

    1. Glad att du uppskattade mitt inlägg. Jag kan såklart bara tala för mig själv men jag är rätt så dålig på att tala om för andra att jag tycker om och uppskattar dom.

Lämna ett svar