Trädgården

Min bortglömda låda

Det är fredag! Hur härligt är inte det? Även om jag har en lång jobbhelg framför mig. Gick ut i trädgården en sväng och den här gula blomman växer lite här och där. I den ena rabatten har den nästan tagit över. För mig gör det inget då kaprifolen och mitt löjtnantshjärta inte tagit sig i år. Men är det dumt? Tycker den gula blomman är fin faktiskt. Googlade och såg att det är en gråfibbla. Den verkar inte vara invasiv iallafall så tänker den får vara kvar i rabatten men hålla efter så den inte växer ut i gräsmattan.

Vi har en låda där jag haft både tomat och smultron. Den har dock blivit rejält eftersatt så just nu finns det en ensam smultronplanta kvar och så rev jag upp allt ogräs. Kanske att jag river upp smultronplantan med, vi får se. När vi sprang loppet i onsdags fick vi fröpåsar i kuvertet. Det var lavendel, dill och borlottibönor. Är verkligen sugen på att så bönor här så behöver slänga på lite (läs mycket) ny jord.

I övriga rabatter sprider sig stäppsalvian som ogräs, basilikan tar sig i år också. Funderar dock över min stackars rosbuske. Den är verkligen inte fin längre. Har i och för aldrig riktigt tagit sig. Så nu är frågan vad jag ska göra med mina rabatter. Det ser förskräckligt ut. Fick en ros av min vän efter att ha hjälpt till med ett par saker och den funderar jag på att sätta ut. Jag behöver tåliga grejer som tåls att misskötas en aning eftersom jag inte direkt är begåvad med gröna fingrar. Mer salvia kanske, den växer bokstavligt talat som ogräs. Samma med basilikan, den hade spritt sig till stenplattorna upptäckte jag….

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

17 Comments on “Min bortglömda låda

 1. Maskrosor har jag alltid tyckt om, de tar sig ”upp” överallt, underbart tycker jag.
  Fint med planteringar av det slaget, här har vi fullt upp med att sätta potatis. 🙂

  Ha en fin lördagseftermiddag lillasyster,

  1. Jag tycker också om maskrosor. Andra river upp dom från sina gräsmattor men hos mig får de gärna vara kvar. Blir så glad när det kommer upp blommor i mattan.

 2. Jag är ingen trädgårdsmästare eller har några gröna fingrar. Det är min gubbe som har här.
  Men en massa ny jord på dina rabatter skulle nog göra susen för det som växer i dem.
  Ha en bra lördag.
  Carin

 3. Kul att du odlar själv. Vissa saker sprider sig väldigt lätt. Jag själv har bara blommor inomhus. Däremot på basens uteplats brukar de odla lite olika saker.

 4. Rosbuske skulle jag vilja ha. Men det finns så många olika sorter, så att det är svårt att välja. Men jag minns en sort från min barndom, den busken hade stora rosa blommor och lukta så oerhört gott. Men minns tyvärr inte vad de va för sort.

  1. När jag är i Visbys innerstad så ser jag alltid vackra blommande rosor och jag vill ha allihop. Särskilt en sort som är orange. Tänker på den varje gång som det pratas om rosor.

 5. Kul att det börjar komma upp saker igen efter vintern. Min basilika i växthuset ser jag inte skymten av och persiljan ute ruttnade bort. Skall vänta lite med plantering för kan komma frost ännu här

  1. Hoppas den kommer upp snart. Frost är lurigt. Det var frostnätter här ett tag när pionerna precis kommit upp och jag trodde först att de blev påverkade av det men verkar ändå tagit sig nu.

 6. Satsa på fler kryddor, smultron och jordgubbsplantor, tomater och några andra grönsaker. Så gott med egenodllat! 😊

 7. Enligt mig personligen så är de där blommorna/ogräset så vackra, jag tycker de skriker sommar för man är så van vid att se de när sommaren kikar fram ❤️:)

Lämna ett svar