Tips

Att möta med kärlek

Det här avsnittet ovan måste du bara lyssna på. Det är ett så vackert och berörande samtal kring livet och sorg, tårarna steg i ögonen. Samtalet inleds med att Ida läser upp ett brev som hon fått skickat till sig. Det är ett helt fantastiskt brev. Nina som har skrivit brevet har verkligen gåvan att uttrycka sig och att beröra med sina ord.

Jag hade ett väldigt konfrontativt möte för ett tag sedan. Under samtalet så kämpade jag med att behålla lugnet men till slut tror jag inte att jag lyckades så bra. Så lyssnade jag på avsnittet med Ida Kjos och så sas det en grej i deras samtal som indirekt kändes riktat mot mig. Nämligen att möta med kärlek. Jag tycker att det är sådan fin tanke. Borde vi inte bemöta alla så, med kärlek och en ödmjukhet inför varandra. Jag ska dock erkänna att i alla lägen tror jag inte att jag kan möta med kärlek särskilt inte när jag upplever mig bli orättvist behandlad. Eller så är det kanske just då jag istället ska bemöta med kärlek. Även om jag tycker att någon har helt fel eller bara är dum mot mig.

Den här tanken går helt i linje med mina tankar kring att inte vara en vidrig människa. Lite samma tänk som det står i bibeln kring att vända andra kinden till.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

18 Comments on “Att möta med kärlek

  1. Det är ett väldigt fint avsnitt. Jag satt med tårar i ögonen vid ett flertal tillfällen. Jag rekommenderar ändå att lyssna på det för det är så tänkvärt även om det handlar om ett så tungt ämne som döden.

 1. Jag försöker alltid bemöta andra med kärlek eller iallafall med att vara trevlig. Att bemöta varandra med ett leende gör en mycket gladare. Den där podden måste jag lyssna på. Kramis <3

 2. Jag växlar mellan att lyckas möta med kärlek och att råka konfrontera med eld. Jag tror att just ha inställningen att möta med kärlek är en nyckel – att möta med kärlek måste vara en viktig utgångspunkt, som för den delen inte behöver vara ett likhetstecken med att strunta i sin gränssättning. Jag har inte lyssnat på avsnittet, är en som är väldigt rädd för döden….

  1. Gränssättning är viktigt, bara för att man vill möta med kärlek kanske det inte alltid går. Avsnittet var väldigt fint och vackert att lyssna på, hur man gör döendet till ett värdigt och fint avslut och att det ryms så mycket i det här skeendet. Livet och döden går hand i hand.

 3. Den ska jag lyssna på. Behövde just de orden just nu då jag har en utmaning att bemöta om ett par timmar… Samtidigt har jag bitit ihop lite för mycket så jag är rädd att gå ner på samma nivå.

  1. Jag är glad att mitt inlägg kunde hjälpa dig. Hoppas på att det går bra på ditt möte. Det är svårt att behålla lugnet ibland, särskilt när det varit för mycket och man upplever sig orättvist behandlad.

 4. Visst vore det en mycket bra metod att bemöta andra med kärlek för många gånger tar det udden av ilskan och andra negativa känslor. Samtidigt så finns det situationer där jag känner att det inte är möjligt. Blir man orättvist behandlad är en sådan situation.

  1. Nej det är verkligen inte lätt. Särskilt inte när man blir illa bemött. Men jag tycker det är en fin tanke att försöka tänka så iallafall även om det verkligen inte är möjligt i alla situationer.

 5. Jag brukar tänka: hur svårt ska det vara att vara snäll?
  För ibland undrar jag verkligen…
  Men att ha som tanke att möta med kärlek är ju jättebra. Då lär man ju lyckas fler gånger än om man går till ”motattack” (eller vad jag ska kalla det) varje gång. Man ska välja sina strider, tänker jag.
  Vet inte om det jag skrev blev begripligt, du får ta det för vad det är.

 6. Så fint ändå <3 Jag minns när man skrev brev, jag saknar det litegrann vare sig man bodde nära varandra eller inte. Men bara ett brev där man kunde öppna upp sig på ett annat sätt, många har ju lättare via brev.

  Ja jag håller med, ödmjukhet och att vara snälla mot varandra är ju a och o enligt mig. Dock finns det många jag inte kan bemöta med just detta, de har skadat mig för mkt och relationer är giftig så det går liksom bara inte. Kram <3

  1. Nej det köper jag att det inte alltid går. Ibland är människor bara dumma och då är det bättre att säga upp kontakten och inte ses alls.

Lämna ett svar