Söndagslistan

Söndagslistan vecka 21

Nu är min jobbhelg över för denna gång. Det har varit en bra helg men jag har varit trött hela helgen. Det blev lite väl sent i fredags kväll efter kvällspasset. Ville verkligen inte bli spoilad kring vem som vinner ”masked singer” så vi efterstreamade och kom därmed i säng vid tolv. Jag är för gammal för sådana äventyr…..

Det är Mors dag idag så efter jobbet åkte jag hem och hämtade barnen och sedan åkte vi vidare till mina föräldrar för lite Mors dags-fika. Mycket trevligt var det. Fick även träffa brorsan och Kevin. Efter ett par timmars häng åkte vi hem igen och nu står maten i ugnen. På tv:n streamas en match, lite extra kul att kika på när Rickard är med som den ena assisterande domaren.

Känsla: Jag har jobbat mycket med att tänka snälla tankar och att inte försöka fastna när jag tycker att någon beter sig dumt. Helt enkelt så har jag varje dag jobbat med ”att möta med kärlek” och att inte låta mig fastna i negativa tankemönster. Än så länge tycker jag faktiskt att det har gjort skillnad.

Väder: Soligt men vinden har varit rätt så kall.

Konstaterande: Det här är veckan när jag har trampat en aning i klaveret. Men jag står för allt och ångrar mig inte. Kommer garanterat göra samma sak igen då vissa grejer definitivt behöver ifrågasättas.

Träning:

 • Måndag: Vila
 • Tisdag: Vila
 • Onsdag: Sprungit arenaloppet i Norrköping, fem kilometer.
 • Torsdag: En timme pilates med Linnea.
 • Fredag: Jag cyklade till jobbet.
 • Lördag: Cykeltur hem från jobbet
 • Söndag: Det fick bli vilodag idag.

Mina positiva från veckan:

 • Att tänka på att möta med kärlek har hittills förändrat mitt mindset. (Ja, jag skriver om det fler gånger med flit, kanske att någon annan också tar till sig de orden. Det är fint att tänka så.)
 • Alltså mina kollegor är bäst. Var bara tvungen att skriva det.
 • Kul att springa lopp igen även om det var på rätt tunga ben.
 • Trevliga pratstunder med M. Vi ses inte jätteofta men varje gång vi ses är det som att vi tar vid där vi sist slutade vårt samtal.

Bilder från veckan: Veckans bilder är väldigt ”gröna”. Det blev lite bilder från trädgården och så bjuder jag på en bild på min lilla vita bil. Det är materiell lycka i hög grad. Och ja bilen är såklart vår men eftersom jag kör den mest så känns den mer som min medan vår stora sjusitsiga bil känns mer som Rickards.


Veckans länkar:

 • Små nyfödda bebisar har drabbats av myokardit. Artikeln finns att läsa HÄR.
 • Varför är det fria ordet något som ska bekämpas till varje pris? Varför har vi blivit så rädda för oliktänkande? Läste hos Hannele att en förälder anmält dikten ”the hill we climb” för hatbudskap. Hur kan en enda förälder ha sådan makt? HÄR kan du läsa hela dikten och mer kring det hela. Du får en liten smakbit här.

We will rise from the gold-limbed hills of the west.
We will rise from the windswept northeast,
where our forefathers first realized revolution.
We will rise from the lake-rimmed cities of the midwestern states.
We will rise from the sunbaked south.
We will rebuild, reconcile and recover.
And every known nook of our nation and
every corner called our country,
our people diverse and beautiful will emerge,
battered and beautiful.
When day comes we step out of the shade,
aflame and unafraid,
the new dawn blooms as we free it.
For there is always light,
if only we’re brave enough to see it.
If only we’re brave enough to be it.

En del av dikten ”the hill we climb” av Amanda Gorman
 • Att lära sig räkna, läsa och skriva är något som borde vara grunden i svenska skolan. Utan dessa färdigheter så kommer inget att funka. HÄR kan du läsa Stadsmadams inlägg. Mycket kloka tankar.

Veckans låt: Det får bli en gammal klassiker med Tina Turner som gick bort i veckan efter en lång tids sjukdom.

Bloggrelaterat: Bloggen har varit välbesökt vilket är extra roligt tycker jag. Vill ju inte bara skriva för mig själv. Det har även varit en vecka där jag skrivit lite ”riviga” inlägg. Känns som att det ändå speglar livet. Högt och lågt i en enda blandning.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Söndagslistan vecka 21

 1. Din fråga om varför det fria ordet ska bekämpas är synnerligen relevant! Vi måste få tänka lika och olika. Tack för din länkning till mitt inlägg!

 2. Är likadan när det gäller tävlingsprogram på tv – går inte att vänta en dag med att titta för då går det inte att undvika resultatet. Ett av de första avsnitten av Masked missade vi och jag lyckades hålla mig ifrån sociala medier hela lördagen. Men tyvärr inte min man eller son… även om de inte sa vem som skulle åka ut eller vem det var så gick det att räkna ut när de INTE sa något 🙂 Ha ha!

 3. Härliga bilder. Önskar jag var lika aktiv som dig 🙂 Håller med dig om att det är svårt att vända den andra kinden till så att säga när folk beter sig dumt men man vinner så mycket mer på att , som du säger, möta med kärlek 🙂

 4. Visst är det lätt att hamna i negativitet om man inte aktar sig, att människor runt om kan bete sig underligt kan vara lite irriterande ju, bara att bita ihop antar jag, svårt ibland tycker jag dock.

  Ha nu en fin afton. 🙂

Lämna ett svar