Min vardag

Tusenlapparna fladdrade iväg…..

Idag har jag och Rickard varit iväg och köpt nya löparskor. Det var nog det snabbaste köpet någonsin, förutom nu när vi köpte vår lilla bil. För ett par bilköp sedan så tittade vi på cirka tjugo olika bilar och det blev ändå fel i slutändan. Idag testade jag två par skor och valde det ena paret. Vi får se om det blev rätt men jag behövde ett par svarta skor för fotbollen. Jag såg dock tusenlapparna fladdra iväg. Det blev svindyrt. Efter skoköpet så åkte vi vidare till Maxi och storhandlade mat. Det blev också jättedyrt… Väntar på den dagen när priserna sjunker igen. Vilket leder mig in på mina tänkta tankar som jag tänkte dela idag.

 • Jag tycker att det är så otroligt fult att elbolagen och matvarubutikerna pratar om den stora vinsten som de gjort. Vem har fått ta den största smällen? Jo det är alla konsumenter och jag tänker på de som redan lever på marginalen. Hur överlever de nu?
 • Ibland blir jag så trött på den här ”lättkränktheten” som är så vanlig idag. Tänker på en av mina lärare som blev lite irriterad i något sammanhang och sa att ”man behöver inte vara så känslig”.
 • Jag tänker också på det här med att förvänta sig att alla ska tycka lika och att man aldrig ska få mothugg. I min blogg tex så har jag valt att ha ett öppet kommentarsfält, jag har valt att sticka ut hakan och tycka till om saker. Då får jag också räkna med att alla som läser inte kommer hålla med. Och det tycker jag är helt okej så länge man kan prata och diskutera.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

18 Comments on “Tusenlapparna fladdrade iväg…..

 1. Har också ett par Omni från Saucony som jag trivts mycket bra i. När jag skulle byta ut för något år sedan gick jag tillbaka till butiken och frågade efter ett par likadana, men då hade de inga så det blev ett par Asics istället. Ogillar verkligen att köpa skor, så numera förklarar jag vad jag vill ha och låter personalen identifiera vad som verkar rätt. Har funkat de sensaste köpen av både löparskor och vinterkängor 😀 Men ja, det blir ju dyrt… Känner numera ofta att jag är lite väl privilegierad i dessa tider när många har haft det tufft med elpriser och matpriser 🙁

 2. Jag tycker också att det är okej att få munhuggas lite, i alla fall i inlägg där man själv har tagit ställning i något och det finns en opposition. Annars kan jag lika väl skriva dagbok. Och fortfarande: jag skulle nog bli ledsen över människors SÄTT att uttrycka sin opposition. Alla ”är du dum i huvudet?” kan jag leva utan. Men har levt utan också, det munhuggs väldigt lite i min blogg, kanske för att det är så sällan jag tar någon ställning. Jag skulle vara en otroligt dålig politiker, hehe. Dina skor kan få kosta, om de blev rätt! De är snygga och ser professionella ut 🙂

  1. Ja såklart att det handlar om hur man uttrycker sig. Jag är helt för en öppen diskussion och hade tyckt det varit tråkigt om alla bara håller med mig hela tiden. Jag vill inte heller ha några ”är du dum i huvuvdet” och jag kan konstatera att jag har väldigt snälla läsare.

   Jag gillar också skorna och jag hoppas på att de kommer passa. Ska inviga dom på blodomloppet på torsdag.

 3. Hoppas skorna levererar nu!
  Håller med dig om matpriserna. Helt sjukt dyrt är det. När det gäller elen är det ju intressant att stöd ges ut till alla oavsett inkomst eller elpris…
  Man måste ju få ha olika åsikter, annars utvecklas vi inte. Däremot finns det åsikter som florerar idag som jag tycker är skrämmande och rent av farliga om de får fäste.

  1. Det hoppades jag med. Hitills så har jag varit nöjd. Jag tycker inte att elstödet ska ges till alla utan bara de som verkligen har behov av det.

 4. Ja herregud så dyrt allting är! Men att köpa ett par riktigt bra skor är en bra investering iallafall tycker jag, är ju så viktigt med bra skor 🙂

 5. Håller så med dig om den sista punkten. Det är en sak som jag tänkt mycket på, hur kan en del människor bli sur för att man inte tycker lika? Jag har väl rätt till min åsikt .. Och hur kan dem bara tror attt alla ska tycka lika som dem? Konstigt tycker jag.

  Jag gillar när människjor vågar säga vad dem tycker, oavsett vad andra tycker<3

 6. Bra skor är inte billiga. Hoppas du valde rätt nu.
  Fy vad tråkigt de skulle vara om vi tyckte samma likadant allihopa.
  Ha en fortsatt fin måndag.
  Carin

 7. Fina skor. Håller med dig, folk blir kränkta för precis allting idag samtidigt som de anser sig ha rätt att säga vad de vill till någon annan utan minsta hänsyn. Kommer aldrig förstå det.

  Håller även med om kommentarsfältet, har i stort sett slutat kommentera på en blogg då ”hen” bara vill ha medhåll och höra hur bra, duktig m.m ”hen” är. Tycker inte alls tydligen (eller förstår) att det är OK med olika åsikter, det betyder inte att någon har fel.

  Ha en bra dag

  1. Och det betyder framförallt inte att man är elak bara för att man inte håller med. Mitt kommentarsfält hade blivit rätt tråkigt att läsa om alla bara höll med hela tiden. Det är bra med diskussion också.

Lämna ett svar