Min vardag

Fem en fredag vecka 4: Paus

Har du läst mitt förra inlägg? Om inte så scrolla lite. Superviktig insändare kring syn på undersköterskor i äldreomsorgen och hur en del anser det vara högre status om man arbetar på sjukhuset. Jag skulle säga att på många sätt är det svårare att jobba på äldreboende. På sjukhuset är man aldrig ensam. Det finns alltid läkare och sjuksköterskor omkring en som vet vad man ska göra. På ett äldreboende däremot måste jag ta beslutet om jag behöver kontakta sjuksköterskan, ta beslut om det kan vänta eller om jag kanske till och med kan lösa det själv. Den typen av beslut behöver jag inte ta på samma sätt på sjukhuset.

 • Gått igenom några av första närträffens föreläsningar. Fick skrivkramp efter ett par timmar kan jag säga.
 • Tänkte börja med uppgiften kring strålskydd men konstaterade att den kommer bli klurig. Kommer behöva PM från regionens intranät som jag hoppas att de har.
 • Fått årets första match, en träningsmatch som huvuddomare. Med assisterande. Känns kul faktiskt att få börja med. Så jag skyndade mig med att lägga i ledighet så jag inte får fler matcher på datum då jag är upptagen.
 • Tagit en tupplur. Oj så underskattat det är med tupplurar.
 • Byggt pussel med Ida.
 • Sprungit tre snabba kilometer. Det gick på 16 minuter. Bra pass!

Så det var sammanfattningen kring gårdagen. Nu tänkte jag svara på Elisas fem en fredag.

 1. Vad har du just nu för favoritmellis? Leverpastejmacka med röd paprika på. Så gott ju.
 2. Vad gör du för att stänga av, om bara för en stund? Pilates är bra till det men ibland räcker det att bara slöscrolla på instagram.
 3. Hur länge kan du fokusera innan du behöver ett brejk? Max en timme, därefter börjar tankarna snurra.
 4. Vad behöver du återuppta? Min pilatesträning.
 5. Vad behöver du pausa? Jag har ett par spel på min telefon som jag ibland kan fastna i. Om jag inte börjar så är det lugnt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

23 Comments on “Fem en fredag vecka 4: Paus

 1. Jag såg nyligen ett helt fantastiskt program på TV om en kvinna som jobbade på ett äldreboende. Det var en dokumentär och jag blev så himla glad när jag såg programmet. Hon var helt fantastisk i sitt yrke och hon blev så uppskattad. Kombon leverpastej o paprika har jag aldrig testat, kan det verkligen smaka gott? Jag äter leverpastej med färsk eller saltgurka.
  Ha en fortsatt trevlig helg

 2. Galet att det inte uppskattas att man jobbar med de människor som också behöver bra vård pga ålderdom, helt galet om du frågar mej! Det är nog lika för sjuksköterskor, att det är högre status att jobba på sjukhus än äldreomsorgen, suck säger jag bara!
  Ha en fin helg!

  1. Ja så är det säkert. Det är säkert tio år sedan men jag minns en tjej som visade med hela kroppsspråket att hon såg ner på mig för att jag då arbetade inom äldreomsorgen.

 3. Läste ditt inlägg om uskor. Det som är märkligt är att t ex Attendos äldreboenden endast anställer omsorgspersonal som är utbildade uskor. Kan lugnt säga, att de inte får många sökanden till tjänsterna. Håller helt med dig att ansvaret är betydligt större på ett äldreboende, lönen däremot är lägre än i vården. Så det går liksom inte ihop riktigt.
  Leverpastejmackor – där är vi helt överens:-) Har faktiskt aldrig spelat spel, varken på mobilen paddan eller datorn. Antar att min enda ursäkt är att jag är för gammal;-)

  Vilken fin selfie på dig och din man:-)

  PS. Kul med premiärmatch i fotboll. Önskar dig dock några plusgrader, inte tre minus som vi har just nu. DS.

  1. Det är jättesvårt att få bra personal till vården, ännu värre har det blivit under pandemin och efteråt. Jag tycker att det delvis är medias fel som alltid bara lyfter allt negativt med äldreomsorgen. Det finns ju mycket positivt också. Jag vill också ha plusgrader när jag dömer match nästa helg.

 4. Leverpastjesmacka – så gott det är, röd paprika är gott, men på leverpastej vill jag helst ha gurka. Spela spel kan verkligen få tiden att gå fort, för fort. 🙂 Ha en fin helg

 5. Slöscrollar på gör jag också titt som tätt. Det är ganska kravlöst och avkopplande!
  Ska läsa ditt förra inlägg om undersköterskor lite senare. Det är en viktig personalkategori som ibland kommer lite i skymundan.

 6. Haha, ja telefonspelen kan vara ena riktiga tidsslukare om man inte ser upp. Vad sugen jag blev ju just leverpastej nu när jag läste om ditt mellis. Det får jag köpa hem i nästa veckohandling, det var länge sedan jag åt.

 7. spelar inte spel varken på telefon eller dator. god leverpastej är jättegott! skulle också gärna vilja ta tupplurar. men jag har svårt att sova på dagen. vaknar och mår illa. alla säger att en tupplur är så nyttigt. jg trodde att du utövade pilates oavbrutet! så fina ni är du och din man! ni klär varandra.

  1. Min ambition är att träna pilates en liten stund varje dag men det är lite si och så med karaktären. Känner stor skillnad i kroppen när jag slarvar. Oavbrutet är ju att ta i lite. Jag är bra på att vila också när kroppen verkligen behöver det och det inte bara är latmasken som håller på.

 8. Det är konstigt att det tänket finns. Att jobba på ett äldreboende inte har lika hög status som sjukhus. För det är ju precis som du skriver. På ett sjukhus kan du rådfråga en läkare men inte på ett äldreboende.
  Så kul att du fått en match som du ska vara huvuddomare i.
  Ha en bra fredag.
  Carin

Lämna ett svar