Min vardag

Fem en fredag vecka 47: Svart fredag

Usch vilken deprimerande rubrik men egentligen är det just det som ”black friday” betyder. Låter så mycket mörkare på något sätt på svenska. Det är iallafall temat för Elisas Fem en fredag.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad köpte du senast som du behövde? Hm, var länge sedan jag köpte något jag behövde. Det absolut senaste var en julmugg och blockljus. Högst onödiga saker…. Men nu kom jag på att det senaste var nog ändå böckerna som jag behövt till skolarbetet.
 2. Vad köpte du senast som du inte behövde? Se svaret på fråga 1, haha.
 3. Finns det något Black Friday-erbjudande som lockar? Alla träningskläder från Stronger som är rabatterade…. Men nu är det bra med den varan, fick så fina kläder när jag fyllde år och garderoben är verkligen full.
 4. Vad köper du på rea men aldrig annars? Det som jag tycker är för dyrt till ordinariepris försöker jag alltid köpa på rea.
 5. Hur länge skulle du kunna vänta i kö för att köpa något? Jag köar inte. Så mycket vill jag inte ha grejer att det är värt att köa.

Idag har jag pluggat lite halvengagerat, det har kommit upp en sak som jag funderar över som gjort det svårt att fokusera. Inget allvarligt alltså, jag har fått praktikplats på IVA redan i januari och det är lite logistiskt att lösa. Hade velat ha lite mer framförhållning men nu är det bara att försöka arbeta fram en hållbar plan. Det är inte lätt för studieledarna heller att få till allas praktikplatser. Någon måste ju vara först.

Förutom tankar kring plugg har jag gått tre kilometer i uppförsbacke och sprungit fem kilometer på den trevliga tiden 25:30. Det gick undan och det var inte alltför jobbigt heller. Jag är grymt nöjd med dagens fysiska aktivitet. Det blev åtta kilometer totalt.

Planer för resten av dagen är att jobba så vi hörs igen imorgon.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “Fem en fredag vecka 47: Svart fredag

 1. Fem kilometer på tiden 25:30 är ju fantastisk! Har aldrig gillar springa, men fick ju tyvärr göra det ändå under vinterhalvåret.
  Sedan håller jag helt med dig – jag köar inte heller. Det jag inte kan få ”på direkten” får jag väl klicka hem;-)

  Vad tycker du om fotbolls-VM så här långt? Såg att det är några kvinnor som fjärde domare. Jättekul. Är första gången sägs det. Självklart får de inte vara med när ett arabiskt land spelar – suck och dubbel suck.

  För mig är Ecuador, Kanada och Japan de tre största överraskningar. Tyskland, Holland och Belgien är jag mest besviken på.

  1. Jag har varit lite naiv och tänkt att det är klart att tjejerna ska få vara med och döma som huvuddomare. Men att de får vara med som fjärdedomare är en riktigt bra start. Jag har kikat på matcherna lite med ett halvt öga eftersom jag har pluggat samtidigt. Jag är alltid svag för de afrikanska länderna av någon anledning.

 2. Visst är rea ett bra påfund, men Black Friday är inte min favorit. Det känns som att handlarna luras gärna genom olika trick. Gillas inte! Ha en skön första advent

 3. Ja det var verkligen toppendagar på Malta, skönt med lite sol 🙂
  Roliga frågor! Jag hatar också att köa så ger mig sällan ut i butiker under reor, jag shoppar hellre online 😀

 4. Det känns bra att göra fynd på rean men ibland ångrar jag mig efteråt om jag kommer hem med något som jag egentligen inte har användning för. Det händer inte ofta som väl är.

Lämna ett svar