Min vardag

Fem en fredag vecka 51: God Jul

Då var dagen före dopparedagen här. Rickard var på Maxi en sväng nu på morgonen och det var inte alls mycket folk där. Känns som samhällskrisen märks på alla sätt och vis. Han kom med det nybakt bröd så det har vi ätit till frukost. Så gott ju! D Idag ska vi till stan och fixa några sista klappar. Det är två syskonbarn kvar.

Igår efter jobbet satt jag och Rickard och slog in juklappar så det blev sent. Men det hör till tycker jag att sitta uppe sent och slå in klapparna. Det är inte lika många i år eftersom det inte kommer lika många barn.

Frågorna är från Elisas fem en fredag. Näst sista för i år. Känns inte det lite konstigt att det snart är nytt år igen. Det var ju nyss nyårsafton….

 1. På vilket sätt kommer julen vara som den brukar? Att tomten kommer som vanligt klockan tio. Men det blir en annan tomte i år då vår ”vanliga” tomte ligger hemma i corona.
 2. Hur kommer du spendera juldagarna? På julafton kommer tomten klockan tio och då brukar Rickards bröder och mamma komma hit. Marcus, Bea och Kevin kommer också. Eftermiddagen är lite mer öppen just nu. Vet inte hur många som stannar. Juldagen kommer tillbringas hos mamma och pappa.
 3. Vad är det godaste på julen? Skinkan och mina köttbullar. Av snasket är det helt klart knäcken och skumtomtarna.
 4. Vad önskar du dig för något? Jag har inte önskat mig något alls faktiskt. Förutom att min hesa röst ska försvinna. Nu går jag i tankarna om jag kommer bli permanent hes. Hemska tanke ju!
 5. Är du en rimmare, eller inte? Nej det har jag aldrig gjort faktiskt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

21 Comments on “Fem en fredag vecka 51: God Jul

 1. Jag hoppas att ni får en fantastisk Jul! Vi firar hos mina föräldrar och det ska bli väldigt härligt. Tyvärr började jag hosta ett par timmar efter jag kom hit, hoppas inte jag blir sjuk på riktigt och att ingen smittas. 😫 Men så är det tyvärr!

 2. Inte dumt med julköttbullarna! Har ett recept från Linas matkasse där de är kryddade med kryddpeppar och ingefära, mums så goda!
  God Jul till dig!

 3. Att slå in presenter har jag alltid gillat. Göra det där lilla extra. Måste medge att intresset har aningen avtagit med åldern. Men att se barnens tindrande ögon när de öppnar sina paket är guld värt!
  Att bli permanent hes är dock inget att önska sig, så hoppas röstläget normaliserar sig;-)
  Önskar dig en riktigt God Jul!

  1. Jag börjar låta bättre nu så det är nog inte mitt nya normalläge. Tur det. 🙂 Presenter är trevligt att slå in men jag lägger ingen tid på det extra även om jag ibland vill.

 4. maken gör godaste köttbullarna. skinkan är det jag uppskattar mest. Jansson och sill är också gott. har inte gjort knäck på många år, men skumtomtar finns. god och stämningsfull jul!

 5. Armarna uppåt sträck! Spänstiga du! Trots småbarn i familjen så kommer ingen tomte i år, kanske nästa år när de fyllt tre…
  Jag har bara köpt klappar till småtjejerna, och det blev böcker, det ska börjas i tid. Önskar du får en skön och god jul med familjen!

 6. juligt bra att röra på sig framför granen 🎄⭐️ själv köpte jag julmat till knytis hos sonen, promenerade hem och det blev 9 km, nöjd 🙂 Ingefära är bra för rösten, apoteket hade några tabletter förr. I år kanske nioåringen är tomte, den som kan läsa kan vara det. Önskar fina juldagar!

  1. Det var en härlig promenad du fick till. Kom på att jag har ingefära så om den inte blivit alldeles för gammal och ledsen ska jag göra iordning en mugg med varmt vatten, ingefära och honung. Tror det kommer göra susen faktiskt.

Lämna ett svar