Min vardag

Fem en fredag vecka 52: Gott slut 2022

Först en sammanfattning av gårdagen innan vi hoppar på den här dagens göromål och Elisas fem en fredag.

Min torsdag

 • Pluggat på mer om njurar och betat av lite kring sepsis (det som förr kallades blodförgiftning)
 • Skrivit på ett ”sticka ut hakan-inlägg. Snubblade över en sak som jag bara måste lyfta. Politiker är ett mycket intressant släkte om man säger så. Men det inlägget ska marineras lite till innan jag lägger ut det.
 • Funderat över var alla mina sidvisningar på bloggen kommer från. Men jag har varit väldigt aktiv på Facebook med min sida Hannas Pilates så tänker att det är därifrån. Trevligt är det iallafall. Välkommen till mig!
 • Ätit av julknäcken, har inte ätits så mycket tidigare så finns massor kvar.
 • Jobbat mitt kvällspass.

Idag har jag röjt i Idas rum. Hon ville ha våran gamla lila vardagsrumsmatta men det behövdes städas också. Två sopsäckar och tre timmar senare är det riktigt fint och iordninggjort i Idas rum. Nästa steg blir att röja ut allt som hon vuxit ur. Men det tar vi en annan dag. När jag röjer blir det alltid stökigare först men så skönt det känns när allt är klart.

Är det inte konstigt hur det kan bli så många steg när jag bara rört mig inom samma kvadrameter.

Förmiddagen spenderades med skolböckerna och så behövde jag prata lite med min chef också. Det blev ett bra samtal med en bra plan. Har jag sagt att min chef är fantastisk? Nej det har jag nog inte gjort tidigare.

Gjorde även ett försök att springa lite på löpbandet. Bara att göra iordning det är ett träningspass. Men idag gjorde det fruktansvärt ont i mina höfter. Antar att det är alla timmar på golvet idag som gjorde det. Efter två kilometer löpning gav jag upp och gick resterande två kilometer. Inget att hurra för men bättre än inget.

 1. Vad var det bästa med det här året? Att jag kom in på min specialistutbildning inom akut- och intensivvård. Att vi även i år kom iväg till Gotland tillsammans.
 2. Vad ser du fram emot med ett nytt år? Att det vänder och går mot ljusare tider igen. Att få förkovra mig ännu mer och bli en ännu bättre undersköterska.
 3. Gjorde du vad du tänkt under året? Ja, det tycker jag.
 4. Hur avslutar du året 2022? Jag kommer avsluta året med att jobba och sen efter det blir det att åka hem och vara med familjen. Men vi ska äta någon god lunch tillsammans innan jag åker till jobbet.
 5. Vad tar du med dig från 2022 in i 2023? Jag vill fortsätta på att jobba på att vara min egen bästa vän. Om inte jag är det, vem ska då vara det?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Fem en fredag vecka 52: Gott slut 2022

 1. Jag längtar också till att det blir ljusare tider nu ! Ska bli så himla skönt ! Hoppas du fick ett bra avslut på 2022 på jobbet och med familjen! Gott nytt år ✨️✨️

 2. Ibland är det himla skönt att rensa. Kommer ihåg hur det var när jag tog itu med tjejernas rum då de var små.
  Rätt bra jobbat med 2000 steg bara genom städning😊.
  Du har så rätt; det där med att vara sin egen bästa vän. Det är viktigt!
  Ha en skön nyårsafton, gott slut och gott nytt år🎉!

 3. Hej, så roligt att du fått flera följare, grattis! Och det kan ju bli än mer i januari när alla vill känna sig som hurtbullar och har gett nyårslöften om en sundare kropp. Jag är säker på att pilatesen ger dig extra energi. Jag danskade jazzbalett , jympade och simmade på morgnarna under mina intensivaste jobbår, det hjälpte att orka.
  Att vara sin bästa vän är inte fel, min bästa vän är min dotter. Och jag är nog jyckens bästa vän.
  Gott Nytt År

  1. Tack så mycket! Ja så kan det säkert bli. Det brukar inte spela någon roll hur trött jag är innan jag rullar ut min matta. Pilates gör mig alltid pigg. 🙂

 4. Jag känner så igen mig i att det alltid blir stökigare när det ska rensas i barnens rum. Jag funderar alltid då vad jag har gett mig in på, tillslut så blir det så bra. Jag skulle också behöva rensa ut allt Loui har växt ifrån. Vi båda får samla energi till att rensa i våra barns rum 😅

  1. jag var bra trött i slutet och ville bara strunta i det. Men Ida väntade ju på att det skulle bli klart. Var ju inte hon som ville att jag skulle röja på den nivån…

 5. Svaret på fråga fem gillar jag skarpt! Brukar säga ibland ”du är närmast dig själv”, men har inte tänkt så på ett tag. Tack för påminnelsen.
  Skoj att läsa att du i set stora hela är nöjd med 2022. Du har ju faktiskt gjort en hel del, och det har du lyckats med. Bara att fortsätta på den inslagna vägen:-)

Lämna ett svar