Min vardag

Året 2022

Det är dags för min årliga bloggsammanfattning. Har gruvat mig lite för det här inlägget hela veckan för jag vet att det tar sådan tid att skriva. Knäpp tanke, det är ju ingen som tvingar mig.

2022 är året då det hänt en väldigt omvälvande sak. En sak som fått mig att fundera över saker och ting som skett genom årens lopp. Ett år då jag verkligen fått jobba med mig själv och försöka släppa ledsamma saker som skett under åren. Jag har inte skrivit något om detta och kommer inte göra det heller då det är alldeles för privat. Du som känner mig vet vad jag menar.

Jag tänkte i min årssammanfattning börja med att länka till förra årets årssammanfattning. Finns en hel del intressanta inlägg där att damma av. Tycker det är viktigt att aldrig glömma.

Året i bilder:

Årets sammanfattning kommer börja med ett riktigt bildregn. Dock inte i kronologisk ordning. Det kommer bli en härlig blandning av allt som jag pysslat med under året.

 • pilates i trädgården
 • fick en fantastiskt fin filt av min mamma
 • vi åkte till Visingsö
 • firat min pappas födelsedag och såklart ett gäng andra födelsedagar
 • hemgjord smörgåstårta är gott alltså!
 • lärt mig samordningen på jobbet och gått en utbildning via jobbet i akut omhändertagande
 • åkt pulka med Ida
 • haft mina två pilateskurser i Mjölby

Vad under 2022 har varit bra? Såklart att jag kom in på min utbildning som specialistundersköterska. Något positivt är att det nu är klart att min utbildning är helt relevant på lungmedicin där jag jobbar. Vi har ett uppdrag att kunna ta emot komplex patient. Det kan tex vara en patient som måste ha track (en kanyl i halsen som man andas igenom) och respirator.

Vad har du känt varit problem och motstånd? Just idag när jag skriver det här inlägget skulle jag säga min fysiska kropp. Ska skriva mer kring det i ett eget inlägg.

Vad längtar du efter under 2023? Åka till Gotland igen, få beta av mina uppgifter i skolan och att ha min praktik på IVA. Jag längtar också efter med pilatesträning för det gör mig så gott. Men mest längtar jag efter familjetid. Tror jag skriver det i varje sammanfattning. Eftersom både jag och Rickard jobbar oregelbundet (han nätter) så händer det titt som tätt att vi går om varandra. December har varit hemsk i den synvinkeln.

Bloggen: 2022 är året då min blogg fick flytta till egen domän. Jag trivs väldigt bra med att blogga på egen domän. Nackdelen är att det tar tid att bygga upp läsekretsen igen.

Spotify wrapped: Jag tycker att det är skoj att Spotify gör en årlig sammanfattning av mest lyssnade låtar, artister och så vidare. Så här ser 2022 ut:

Årets mest lästa inlägg:

Mitt inlägg med flest visningar är: Att säga stopp Det inlägget har visats 389 gånger. Jag kan dock inte ta åt mig äran för det inlägget utan det är en annan författare. Helt klart läsvärt ändå.

Nästa inlägg är: Till alla mina läsare med sina 176 visningar. Ett inlägg där jag går in i detalj vad det är jag står för.

I mångt och mycket så upplever jag en stor och ologisk dubbelmoral. En liten ”kontrovers” eller vad man ska säga gav inspiration till inlägget Det borde vara jag som är rädd för smitta.

Det fjärde mest lästa inlägget är Ett erkännande, en ursäkt. Blev väldigt rörd när jag läste texten som jag delade i inlägget.

Bilder från sommarens resa till Gotland:

Topp tre 2022

 • Att jag kom in på specialistundersköterskeutbildningen inom akut- och intensivvård.
 • Att vi hade en fantastisk resa till Gotland.
 • Att jag fått utvecklas i min yrkesroll genom att vara samordnare på jobbet.

Sen finns det ett gäng andra saker som definitivt platsar på min topp tre lista men det är saker av mer familjär karaktär som jag inte vill dela här på bloggen.

Något som jag är stolt över: Jag är väldigt stolt över mina barn och hur de har utvecklats under året.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Året 2022

 1. Man behöver inte berätta det privata om man inte vill. Det är ju du som vet bäst själv kring allt. Bra att jobba med sej själv. Verkligen fina bilder.

  God fortsättning 🎉

 2. Du har verkligen hunnit med mycket i år och jag hoppas att 2023 blir ett bra år för dig om inte ännu bättre 🙂 Hemmagjord smörgåstårta låter verkligen så gott, jag som älskar smörgåstårta 😍

 3. Så många fina bilder du delar med dig av i bildregnet. Året ser ut att ha bjudit på många fina stunder, och Gotlandsresan ser verkligen ut att ha varit fantastisk. Jag kan förstå att du inte vill skriva om det omvälvande dom har hänt, för jag känner så om det omvälvande som har hänt mig också. Kan också säga att jag också upplever en dubbelmoral i vissa saker. Jag har sett att du har varit modig och stått upp för vad du tycker. Det beundrar jag.
  Gott Nytt År!

 4. Så roligt att läsa din sammanfattning av 2022. Den där resan till gottland ni gjorde verkar ha varit en väldigt bra resa. Jag skulle vilja åka dit någon gång. Själv har jag också gjort en liten summering av året i min blogg. Gott nytt år!

 5. Hänt så mycket i världen under året så det är nog många som har haft det omvälvande. Det har ändå hänt så mycket i din karriär och mer kunskap är ju aldrig fel. Önskar dig ett gott nytt år.

 6. Du har verkligen hunnit med väldigt mycket i år. Det blir alltid mer tydligt för sig själv när man får ner allt som man har hunnit med under året som har gått. Den smörgåstårtan såg väldigt god ut. Jag förstår dig helt och hållet att du inte vill dela med dig om vad du har jobbat med dig själv, vissa saker är för privata för att dela med sig om

Lämna ett svar