Personligt

Fem en fredag vecka 8: Veckan som gått och Antingen eller

Godmorgon! Jag somnade strax innan nio och vaknade vid innan sju. Så jag har sovit nästan tio timmar. Så underbart ju, då borde jag kunna plugga fokuserat idag. Jag tror det var förra veckan som jag gjorde upp en plan för min pluggdag som jag också höll vilket jag tyckte fungerade väldigt bra. Så innan jag tar tag i mitt plugg ska jag svara på Elisas fem fredagsfrågor.

 1. Blev det någon semla (i någon form) i veckan? Kan ha ”råkat bli tre stycken. Men jag vill ha med vaniljcreme i. Jag gillar inte mandelmassa längre.
 2. Hur firade du din senaste födelsedag? Vi bjöd hit Rickards mamma på lite fika och så fick jag ett stort paket med kläder från Stronger.
 3. Vilken var den senaste listan du gjorde? Innan jag började skriva på det här inlägget skrev jag en planering inför dagens plugg. Den senaste här på bloggen var min lista som jag skamlöst snodde från Underbara Clara. HÄR kan du läsa den om du vill.
 4. När väntade du senast på en hantverkare? Det var när låset till ytterdörren började kärva. Konstaterade när låset blivt fixat att det varit fel på det länge. Nu går det så lätt att låsa.
 5. Vilken serie eller film har du senast börjat titta på? Ingen alls. Vill inte fastna i serier eftersom jag inte har tid riktigt.

Madelena har en bloggutmaning, 100 frågor på tio dagar och idag hänger jag på ”Antingen eller”. Tyckte det var kul att fundera över vad jag föredrar.

 • Hav/sjö Jag har verkligen svårt för sjöbad. Jag vet inte om det är det där att inte se botten och vattnet ser mörkt och svart ut. Samma känsla får jag inte alls när jag badar i havet.
 • Bikini/baddräkt Nu använder jag bara bikini men frågan påminner mig om när jag var barn och mamma sydde en jättefin blommig baddräkt till mig. Har sett att Stronger gjort en blommig historia bortsett från det faktum att det är med string. Men jag tänker att den ju är fin ihop med ett par shorts tex.
 • Klippor/strand Både och. Tofta Strand tex och så vackra Harge uddar med sitt gröna vatten och klippor.
 • Vitt/rött Funderar på om Madeleine tänker vin, om så är fallet får jag säga pass då jag verkligen inte tycker om vin. Tänker man däremot färger så svarar jag istället både och.
 • Bubbel/stilla
 • Morgon/kväll Jag är helt klart morgonmänniska. Under förutsättning att jag har fått sova bra vill säga, annars är det lite svårt att komma upp.
 • Picnic/restaurang Både och. Tycker det är mysigt att ha med sig matsäck och göra en utflykt med barnen men jag tycker det är precis lika trevligt att äta på restaurang.
 • Sverige/utomlands Tycker det finns så många vackra platser att se i Sverige. En dröm jag har är att åka upp till Abisko i Norrland. Har alltid varit svag för fjällvärlden.
 • Bil/tåg Måste säga bilen, den är trogen till skillnad mot SJ där jag hör var och varannan dag om förseningar. Jag skulle inte ta tåget om jag hade en tid att passa.
 • Flyg/båt Jag blir åksjuk och är vattenrädd när jag åker färja men väljer det ändå.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

27 Comments on “Fem en fredag vecka 8: Veckan som gått och Antingen eller

 1. Så skönt med en bra natt med sömn 😊. Planer är bra att lägga upp. Sen är det sällan att hela planen hölls.

  Det blev semla här med i veckan. Å är helt på din sida. Det ska vara Vanilj! 😊. Aldrig gillat mandelmassa. Tror det är bittermandeln.
  Kul att läsa dina punkter.

  Jag kan tänka mig att du gillar hav mer än sjö. Då du bor på västkusten. Jag föredrar båda. Då jag är född vid sötvatten. Men tillbringat många somrar på västkusten. Älskar västkusten allt vad det innebär med saltvatten & tång lukt 🥰.
  Bikini för min del. Älskar bli brun på kroppen. Men då med Hipster bikini trosor.
  Strand. Då jag har svårt att bada från klippor. Men bara att ligga & sola. Så gillar jag klippor. Eller gå promenad på kvällen bland klippor 😊.
  Föredrar vitt vin. Tycker dem flesta röda vinerna är torra & hela munnen blir torr.
  Så mysigt att sitta i bubbelpool. Men att dricka bubbel. Nej tack 😊.

  Jag är både &. Gillar kvällar för det är så skönt. Dagen är förbi med alla saker man har gjort. Så man kan bara ta det lugnt. Gillar att gå upp på morgon. Se dagen gry & solen gå upp. På veckorna är jag duktig på att lägga mig tidigt. Då jag vet vad konsekvenserna bli om jag inte somnar i tid. På helgerna är det skönt att inte ställa klockan. Sova tills jag vaknar. Ligga & dra mig. Sitter oftast uppe till vid midnatt.

  Jag gillar både picknick & resturang. Båda har sin charm. Picknick – mat smakar så gott ute. Resturang blir man serverad god mat. Slippa göra mat själv.
  Är helt med dig om Sverige. Att vi har så fina ställen i vårt egna land. Sen så vaccinerade att vara utomlands. Luften, miljön m.m.

  Jag gillar att åka både bil, tåg, båt & flyg. Man kommer så långt på kort tid utan att anstränga sig. Okej. Båt. Så går man runt & gör saker. Skillnaden på bil & dem andra färdmedlen. Är ju att man är mer fri än i bil.

  Det blev lång kommentar från mig 😁.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 2. Så härligt att du deltar i Fem en fredag. Själv gillar jag heller inte string då jag inte gillar det. Däremot som du skriver kan man ha ett par shorts över. Jag föredrar nog baddräkt faktiskt före bikini. Jag själv är helt klart en kvällsmänniska.

 3. Vilka underbara bilder du delar med dig av! Det är så att jag börjar längta efter sommarutflykter. Harge uddar ser sagolikt vackert ut. Jag har aldrig besökt platsen.

  En fjällvandring i Abisko hade inte alls suttit fel, men jag tror jag är för feg det. Är det något särskilt du vill uppleva när du väl kommit till Abisko?

 4. Skönt att du fick så pass många timmars sömn, ibland behöver man verkligen det! Vilka härliga bilder! Så vackra! Hoppas du har en fin helg! 🙂

 5. Jag har inte ätit någon semla i år. När jag var yngre så gillade jag inte mandelmassa. Nu kan jag äta det på en semla och gilla det, dock så älskar jag det inte. Tycker däremot att de kan ha för mycket grädde på 😂

 6. Så skönt då man får sova ut ordentligen. Har hänt ett par gånger här med. Sover så mycket bättre nu då jag börjat träna. Kul att du hänger på min utmaning också, och lika roligt att få läsa era svar

 7. Så mycket frågor och så många svar! Angående tv-serier så konstaterade jag nyss att dottern och jag är helt olika tv-konsumenter. Hon vill se en lång serie på raken, kanske 2-3 avsnitt per kväll tills hon sett klart 8 säsonger eller nåt…Jag är ju uppvuxen med typ max två tv-kanaler och ett avsnitt i veckan av alla serier.. Man fick vackert vänta för att se fortsättningen. Och faktiskt, även nu då jag streamar serier så föredrar jag att låta det gå några dagar mellan avsnitten. Förstår att du avstår, du har mycket annat att roa dig med, träning och plugg, du är duktig

  1. Det är av just den anledningen som jag inte vill titta på serier. Jag vill veta hur det går och så ser jag avsnitt på avsnitt och vips har en dag gått utan att något vettigt blivit gjort.

 8. Jag gillar mandelmassa i min semla. Men vaniljkräm lät inte så fel det heller.
  Jag kan hålla med dig om mörka sjöar att det känns konstigt när man inte ser botten i dem.
  Ha en fin och bra fredag.
  Carin

 9. wow, 10 timmars sömn, nästan så att jag är lite imponerad. Semla med vaniljkräm lät riktigt gott, brukar äta med sylt själv.

 10. Skriver inte listor, det jag inte minns kanske inte är så viktigt. Rödvin och kranvatten. Åker buss nästan dagligen, onödigt köra bil och betala trängselskatt och P-plats. Morgonmänniska har jag aldrig varit… Baddräkt när jag badar i badhus med barnbarn. Sönerna har segelbåt, och kan bjuda på picknick till havs 🙂 Vaniljsemlor är det värsta jag vet… inga semlor; vaniljbullar…

  1. Visst skulle det vara bra om vi inte behövde bil men i och med att både jag och min man dömer fotboll behöver vi bil. Vi bor även en bit utanför stan så hade varit lite krångligt utan.

Lämna ett svar