Hanna funderar

Förändring

Idag tänkte jag svara på dagens wordpressfråga:

Vad skulle du förändra med det moderna samhället?

– Det är ett problem att vi är så fokuserade på teknik i dagens samhälle. Jag tror inte på ett samhälle där allt är till 100% digitaliserat. Vad gör vi den dagen bär tekniken strular? Det räcker att bankid ligger nere så går det inte att göra något alls.

Ett annat problem jag ser är att vi går mot ett mer och mer kontantlöst samhälle. Hur gör vi när korten inte fungerar och vi inte har kontanter. Ska det bli som förr då man skrev upp saker på ”krita”. Ska man börja fakturera istället? Men då kommer vi återigen till problemet med tekniken. Om inte det fungerar, hur gör man då?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Förändring

 1. Det jag skulle vilja förändra är inte minst ungdomars syn på vardagen.

  Elsparkcykel istället för att gå eller cykla på en gammal hederlig.
  Spela fotboll framför datorn istället för på fotbollsplan.
  SMS:a varandra istället för att träffas hemma hos någon.
  Använda hiss istället för att gå i trappor två våningar.
  Ta rulltrappan istället för den riktiga.
  Använd mobilens T9 istället för att skriva hela meningar.
  Köp snabbmat istället för att lära sig laga eget.

  Ja, det finns mycket där dagens ungdomar borde tänka om. Visst, vi lever i en modern värld, men allt går i cykler och snart är vi åter där man på allvar tar upp diskussionen om ungdomars hälsa, läskunnighet, kondition och skolresultat.

Lämna ett svar