Min vardag

Högt och lågt

Igår kväll när vi åkte hem från loppet så var det perfekt cykelväder: strålande sol och helt vindstilla. Så vi pratade om att cykla någon mil nu på morgonen. Men efter en natt med urdålig sömn, det är nackdelen med sena kvällslopp så var varken jag eller Rickard särskilt sugen på ett sådant äventyr. Det kanske blir en kvällsrunda istället.

 • Jag gillar verkligen inte att ha nytvättat hår då jag har så mycket bebishår och det flyger överallt. Jag vill heller inte använda en massa produkter för att få håret på plats.
 • Att börja fundera över grundlagsändringar för att få gå med i NATO är en farlig väg att gå tror jag. Sverige ska inte böja sig för våld och hot om våld. De som väljer att flytta hit får ta seden dit de kommer. Jag tror knappast att muslimska länder ens skulle tänka tanken att böja sig inför vad vi tycker och tänker om deras lagar och kulturer. Eller som Luai Ahmed uttrycker sig:

Vad bra att en majoritet av svenskar vill förbjuda koranbränningar. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör även förbjuda Mohammed-karikatyrer. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda Pride. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda sex utanför äktenskap. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda att ha hundar inomhus. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda islamkritik. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda tatueringar. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda lättklädda kvinnor. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda erotisk musik. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda ateism och andra trosuppfattningar. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda spel. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda ränteintäkter. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda män från att bära guld. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda självtillfredsställelse. Det är haram och kränker många muslimer. Vi bör också förbjuda spådom. Det är haram och kränker många muslimer.

Ja, listan är lång och omfattande. Vore det inte bättre att vi behåller våra sekulära lagar, och folk som frivilligt flyttar hit anpassar sig efter dem?

 • Varför har man fortsatt med ubåtsresor ner till Titanic? Särskilt när det flaggats för säkerhetsproblem. Otroligt tragiskt med de som förolyckades i Titan.
 • Den här veckan har jag inte varit ett dugg sugen på att fortsätta med mina studier i höst. Får ångest av tanken på att snart sätta mig i skolbänken igen. Hoppas på att snart få besked om jag får utbildningstjänsten eller inte. Skickade ett email idag för att se hur det går i processen.
 • Måste man droppa hastigheten till långt under tillåten hastighetsgräns så fort det kommer en fartkamera?
 • Kommer Lena Hallengren börja prata om vaccinskador? Det minsta hon kan göra är att tillsätta en utredning. Men helst önskar jag en ursäkt med.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Högt och lågt

 1. Ja, man kan ju fråga sig hur långt vi ska ”krypa till korset”. Men jag tycker det är lite klumpigt att man inte kan använda den befintliga lagtexten om att man inte får gå FÖR långt med det man gör eller säger.
  KRAM-Susie

  1. Jag tycker att det är viktigt att värna om vår grundlag och yttrandefrihet. Känns som en farlig väg att ge sig in på om man ska börja begränsa. Var går gränsen, kommer den förskjutas mer och mer?

Lämna ett svar