Gotland 2022

I Lickershamn, Grausne raukområde och bad på Tofta.

Rubriken beskriver vad vi pysslat med idag. I förmiddags så åkte vi de tre milen från Visby till Lickershamn. På vägen åkte vi förbi ett reservat som jag tidigare inte tänkt på. Där blir det nog ett besök på lördag, finns en grotta där och hela rundan att gå kändes lagom för de små benen. Men det är på lördag det.

I förmiddags var det faktiskt ganska kallt så jag var glad över min långärmade tröja. Iallafall i början av promenaden. Sen kände jag mig varm, haha. Det är så fantastiskt vackert här. Småbåtshamn, och små gulliga röda bodar där det finns lite allt möjligt. Brukar aldrig kolla in dom men jag noterade att det finns möjlighet att köpa glass. Det är viktigt när man har barn med sig.

En selfie från Stuklint, en klint som vi faktiskt missat under alla gånger som vi varit vid Jungfrun.

Jag kan inte minnas att det tidigare gånger varit en markerad led från Jungfrun, eller så har vi bara inte tänkt på det, jag vet inte. Iallafall så följde vi leden och kom fram till en mins lika fantastisk klint som Högklint, nästan iallafall. Jag ville så gärna komma ner till stenstranden som du ser på bilderna, jag vet att man kan komma ner bakom Jungfrun men det är nog lite svårt för Ida så vi hoppade det. Letade dock efter en annan väg men det finns inte. Jag fick njuta av utsikten på lite avstånd.

I Grausne raukområde var det fullt med spindelväv i buskarna. Jag var så fascinerad av näten och var tvungen att gå nära för att se vad det egentligen var för kryp. I näten var det ungefär 1 centimeter stora larver. Jag ska bespara dig bilderna på dom… Måste dock googla och se vad det var för något eländigt.

När vi var klara i Grausne var det lunchdags så då åkte vi tillbaka till lägenheten och fixade lunch. Det blev pastasallad och så förberedde vi även mackor och fika till eftermiddagens besök på Tofta. Det var inte dryga 18 grader i vattnet. Hur kallt som helst först men varmt när vi väl var i. Ida åkte på sköldpaddan och det var riktigt roligt att låta vågorna skjutsa iväg oss. Vid ett tillfälle ramlade Ida av och sköldpaddan blåste iväg så då fick jag mig ett rejält träningspass där i vattnet. Utan att överdriva så sov mina ben efteråt av ansträngningen. Kvällens middag blev på Max och nu sitter jag här i soffan och degar. Tänker mig att det blir en promenad längs med östersjön ikväll.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “I Lickershamn, Grausne raukområde och bad på Tofta.

  1. Så fint det ser ut att vara där. Jag själv har aldrig varit på Gotland. Kan ha berättat det förut men minns inte om jag gjort det. Tråkigt att ni inte kunde ta er ner till stranden.

    1. Ja det var trist men jag får göra det någon gång när jag bara behöver ta hänsyn till mig själv. Det går att komma ner men det är lite klättring.

Lämna ett svar