Min vardag - Träning

Jag tar en dagens, tack!

I morse råkade jag stänga av klockan igen, vaknade en halvtimme innan jag behövde åka. Det var helt fel dag att komma sent då vi skulle börja dagen med brandutbildning och taxibilar väntade på att ta oss till platsen för utbildning. Men jag var på plats med två minuter tillgodo… Lite stressad var jag dock när vi fastnade vid ett trafikljus….. Brandutbildningen var bra och givande. Men jag gjorde fel när jag skulle dra ur sprinten på brandsläckaren. Perfekt tillfälle att göra fel när det bara är övning.

Efter lunch hade vi gipsning på schemat. Det var hur kul som helst att få gipsa på varandra. Fick höra av läraren att vi var väldigt duktiga. Jag fick gipsa en handledsfraktur och lägga ett gips på en tumme som var bruten. Fast inte på riktigt såklart, det kräver en hel del träning och utbildning innan man får gipsa på riktiga frakturer. Tycker dock att det är lite kul att det är undersköterskor som gipsar. Råkade kladda lite när jag la gipset på handleden men jag fick godkänt av läraren.

Ikväll försökte jag hitta ursäkter till att inte träna och konstaterade att inte fanns några. Det är bara att ta tag i det liksom. Ville springa intervaller men väl på löpbandet gjorde det ont. Lyckades ändå springa 10*30 sekunder långt från mina forna farter men jag fick avbryta just intervall-löpandet då det gjorde alldeles för ont. Men jag fick till slut till 6 kilometer löpning och 1 kilometer gång. Det är det längsta löppasset i höst. Efter löpningen försökte jag styrketräna lite men det gick verkligen inte. Det blir mycket trial and error just nu. Funderar på om det bästa är att köra löpning och styrka var för sig, alltså på olika dagar.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “Jag tar en dagens, tack!

  1. Intressant där med brand utbildning. Tråkigt att det blev fel men nästan gång kommer gå bättre 🙂

  2. Bra att du kom fram i tid trots du vaknade senare än du ställt klockan på. Ja det är på övningen man ska göra fel så man får veta hur man ska göra så man gör rätt när det är skarpt läge. Otur att det började göra ont när du sprang på löpbandet. Här har man varit inne och hemma då jag blev sjuk igen.

  3. På det stora hela låter allt toppen! Inte ontet och försovningsstress, men det övriga. Lite klet på en handled har väl ingen dött av! 😀 Handleden har jag brutit mången gång, hehe… men det var när jag prompt skulle åka skateboard. Nu har jag lagt den på hyllan.

  4. VAd roligt att få testa att gipsa och härligt att ni fick beröm och godkänt, snyggt jobbat. Samt skönt att du hann dit i tig, 2 min marginal är i tid. Oj bra jobbat med träningen trots att motivationen ej fanns där. Hoppas att du inte fick allt för ont efteråt.

  5. Åh, en av mina största rädslor är just att komma för sent. Har nog bara hänt en gång tidigare och jag skämdes som tusan.

    Va kul att gipsa. Det måste ju vara en teknik som man måste öva på väldigt mycket för att det ska bli bra antar jag?!

    Bra att du fick till löpbandet också. Även om styrketräningen inte ville sig. Jag fick med mig 2 promenader idag på mitt ”konto” så det är jag nöjd med!

Lämna ett svar