Personligt

Tankar kring skolan

Jag vill inte sitta på tentan 26:e april med samma känslan som jag skrev förra terminens tenta. Då satt jag mest med känslan av att jag inte har fattat någonting alls. Den känslan vill jag inte ha den här gången. Så jag repeterar och läser på, tappar fokus och läser igen. Tänker att lite här och där är bättre än inget alls. Idag har det varit en bra dag. Jag har läst mycket och jag har fått en hel del gjort i mitt examensarbete.

Jag vill inte ha en kompetens på pappret där jag inte lärt mig något. Jag vill inte bli en specialist som gör tillräckligt för uppgifterna och tillräckligt för att få godkänt på tentan. Hur mycket har jag då lärt mig? Tycker det påminner lite om när jag gick i skolan som barn och läste enbart för proven och inte för livet. Så vill jag, lära mig för livet! Jag vill ha kunskap och kompetens som håller.

Jag vill vara en specialist som kan omsätta det jag lärt mig teoretiskt till praktisk handling. Jag vill vara en specialist som kan dela med mig av det jag lärt mig och lära ut till andra.

Jag går inte utbildningen för att kunna casha ut mer pengar. Jag går utbildningen för min egen skull, för att jag vill utvecklas och lära mig mer. För att jag vill kunna göra ett ännu bättre jobb i mötet med patienterna. Därför har jag bitit ihop när jag helst av allt har velat strunta i skolan. När alla uppgifter har känts som ett oöverstigligt berg så har det varit min drivkraft.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

7 Comments on “Tankar kring skolan

  1. Tycker att du har väldigt kloka tankar och dessa tillsammans med dina kunskaper kommer att kunna ta dig dit du vill. Lycka till.

  2. Det där känner jag igen. Så var det för mig också. Jag kämpade som ett djur för att klara utbildningen. Var så rädd att inte förstå, och att jag inte skulle kunna visa mig värdig mina kunskaper när det skulle bli dags att söka jobb. Kämpade för att slippa göra om tentorna och verkligen begripa vad det handlade om.
    Jag erkänner att jag i första hand gick utbildningen för att över huvud taget få ett jobb igen, men jag ville inte stå inför en arbetsgivare med en kunskapspåse full av luft. Jag ville känna mig stolt och värdig, och bli en tillgång i min nya yrkesroll. Ville komma tillbaka till någon slags yrkesstolthet.
    Kram <3

    1. Det är ju bra att gå en utbildning för att få ett jobb. Ibland måste man ju skaffa sig mer kunskaper och det är verkligen inget fel i det. Stolt och värdig, exakt så!

Lämna ett svar