Motivation och inspiration

Måndagsreflektioner

Måndag, en dag som ofta möts med blandade känslor. Vissa ser fram emot den som en möjlighet till en nystart, medan andra kan känna sig överväldigade av veckan som ligger framför. Eftersom jag jobbar oregelbundet så har jag inga negativa tankar kring måndagar. Det är en dag som vilken som helst. Hur du känner inför måndagar? Jag tycker däremot att måndagar är en bra dag för reflektion kring den nya veckan och

1. Att vara tacksam

Måndagar är en bra dag att reflektera kring tacksamhet. Det behöver inte vara stora saker, stort som smått är lika viktigt. Det kan vara små saker, som en god kopp kaffe eller ett vänligt leende från en kollega, eller större saker, som din hälsa och familj.

2. Sätta upp mål för veckan

Måndagar är en utmärkt tidpunkt att reflektera över mål och syften. Vad vill du uppnå denna vecka? Både personliga och professionella mål kan vara en del av din reflektion. Försök att bryta ner dina mål i små, hanterbara steg för att göra dem mer uppnåeliga.

3. Hälsa

Ta hand om dig själv. Reflektera över hur du kan ta hand om din fysiska och mentala hälsa under veckan. Det kan inkludera motion, hälsosam kost eller att ta pauser för att undvika stress.

4. Inställning

För många är måndagar utmanande, men att hålla en positiv inställning kan göra stor skillnad. Se på veckan som en möjlighet till nya erfarenheter och prestationer. Utmana dig själv att se det positiva i de situationer som kommer din väg.

5. Planera

Att skapa en plan för veckan kan hjälpa dig att känna dig mer organiserad och redo för de kommande dagarna. Gör en lista över de uppgifter du behöver slutföra och försök att prioritera dem.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar