Min vardag

Måndagstankar om skolan

Barnen är i skolan, jag har sovit en stund inför nattpasset och nu har jag intagit min plats i köket för en effektiv pluggdag. Men jag tycker att det är svårare den här terminen att plugga fokuserat. Jag är inne och ”småduttar” på flera områden samtidigt och eftersom flera av inlämningsuppgifterna är baserade på kommande praktikperioder så kan jag inte göra något med dom heller. Ett par av föreläsningarna handlar om thorax- och neurokirurgi och det är områden som jag inte vill jobba med, då blir det ännu svårare att hitta fokus till att läsa om just det. Men det är bara att tugga sig igenom det. Jag vill ju ha kompetensen.

Något som jag tänkt på som känns lite konstigt är det här att jag håller på att plugga till en specialistkomptens. Jag kommer ha den kompetensen ”på papper”. Men i jämförelse med de som jobbat i tio år och längre inom området så kommer jag ju kunna mindre rent praktiskt. Jag har tänkt lite på det, hur känner sig den som jobbat länge och kanske känner sig som specialist men ändå inte ses som specialist för att de inte har pluggat vidare? Å andra sidan står det ju alla fritt att läsa vidare. Ja, det är bara några tankar som jag delar med mig av denna måndagsförmiddag.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar