Min vardag

Söndagslistan vecka 38

Vad snabbt den här helgen har gått. Idag jobbar jag dag och när jag kommer hem ska jag försöka träna något lugnt. Igår var jag och barnen hos Marcus i hans nya lägenhet. Mamma och pappa var också där och så fick jag träffa både Kevin och en god vän till Marcus. Rickard var ute och dömde fotboll. Vi firade Kevins födelsedag i efterskott. Väldans trevligt måste jag säga.

Känsla: Jag har såklart varit lite ledsen den här veckan. Det är inte kul att ha ont och inte kunna röra sig obehindrat. Samtidigt är jag glad över att ha haft en bra vecka på jobbet och jag har kommit framåt med uppgifterna.

Väder: Sommaren fortsätter. Än så länge har det inte varit någon frostnatt och det har gått alldeles utmärkt att gå barbent. Det är vackrare väder nu än i augusti. Hoppas på att det håller sig ett tag till.

Träning: Jag har haft en vecka då jag haft väldigt ont. Lämnade från mig matchen som jag hade i onsdags på grund av mina höfter. Men jag är glad över att jag kunde jogga några kilometer i fredags på löpbandet.

Mina positiva från veckan:

  • jag och Rickard var på bio tillsammans. Så mysigt ju att få tid tillsammans.
  • firat Kevin lite försenat och sett brorsans nya lägenhet. Träffade samtidigt mamma och pappa. Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag.
  • min fot är helt bra nu. Det är jag glad över.

Bilder från veckan:

Veckans länkar:

  • Skammandet av de som inte valt att vaccinera sig fortsätter….. I den här studien har man låtit en ganska stor grupp av människor att göra ett intelligenstest. Utifrån det här testet har man sedan tittat på viljan att vaccinera sig och de ”intelligenta” vaccinerade sig i betydligt högre utsträckning. HÄR kan man läsa en sammanfattning av studien och HÄR finns själva studien. Jag i min tur tycker snarare att det låter rätt sunt att inte svälja allt med hull och hår och ha en naturligt skeptisk hållning. En fundering jag får utan att ha läst själva studien är om de tittat på anledningarna till ett nej till vaccin eller om de bara jämfört två grupper mot varandra. Jag vet inte men jag tycker det känns för ”lätt” på något sätt. Jag till exempel grundade inte mitt beslut på ett allmänt tyckande utan jag baserade mitt slutgiltiga beslut på att ha jämfört fakta, både fördelar och nackdelar. Men vem vet, man är kanske ointelligent när man gör på det viset…..

Veckans tips: Jag lyssnade på ett sådant intressant avsnitt i podden Kjos. Ida (som är programledare) hade bjudit in en gäst att prata om de mänskliga rättigheterna. Ida och den här kvinnan som heter Ruth lärde känna varandra under pandemin och när regeringen beslutade sig för att införa vaccinpass. Ruth arbetar som advokat med inriktning på just mänskliga rättigheter. Inte ens i Sverige är vi helt klockrena i att efterleva de mänskliga rättigheter som finns.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 38

Lämna ett svar