Hanna funderar

En expertutfrågning

Jag har inte hört någon ångra att de inte tog vaccinet mot covid-19. Däremot har jag hört många som ångrar sina sprutor och önskar att de vågat stå emot trycket. Det som regeringen pysslade med vad gäller vaccinpasset och det region Dalarna krävde av sina anställda är inget annat än ett brott mot de mänskliga rättigheterna och grundlagen. Det är så sorgligt att så många gick in i den fällan och vände sig emot sina nära och kära. Det gick så snabbt att skapa ett vi mot dom-samhälle. Ett samhälle där solidaritet bara gick åt ett håll.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “En expertutfrågning

  1. En knepig fråga. Hade fler insjuknat om de inte tagit sprutor? Hade färre insjuknat om de tagit sprutor? Inte alldels enkelt, men verkningarna av covid var för många förödande.
    Läste nu på morgonen att ett nytt virus är på gång och tydligen ett som är värre än covid.

    1. Det håller jag med om men att ta vaccin eller inte måste vara upp till var och en. Det är inget som någon annan ska tvinga på en och framförallt ska man inte behöva förlora jobbet på grund av vaccinationsstatus. Vi har dessutom många som blivit svårt drabbade av biverkningar. Vem tar ansvar för det?

  2. Det är självklart vår fulla rätt att välja om vi ska vaccinera oss eller inte. Själv vaccinerade jag mig inte mot svininfluensan och fick från flera kollegor höra att jag var osolidarisk. När det gällde Covid-19 tog jag två sprutor men sedan fick det räcka. Fick märkliga biverkningar så jag valde att avstå och det står jag fast vid.

  3. Jag ville egentligen inte ta vaccinet och jag stod emot länge, jag tog första sprutan typ 1 år efter att alla andra tog den, för till slut klarade jag inte av att stå emot ”grupptrycket”, till och med vårdpersonal (som var i tjänst) tjatade på mig att ta sprutan (får de verkligen göra det?! tänker jag såhär i efterhand?) Så till slut så föll jag för grupptrycket och tog sprutan, men jag tog bara 2 sprutor, man ska väl egentligen ta 4-5 sprutor tror jag? Men jag tog bara 2 sprutor för efter den 2:a sprutan så blev jag så sjuk så jag vågade inte ta den 3:e. Jag har fortfarande inte vågat ta fler sprutor pga hur sjuk jag blev, så jag har bara tagit 2 sprutor allt som allt.

    1. Nej de får inte göra så, det är upp till var och en hur man vill göra. Man kan egentligen inte tvinga någon till en medicinsk behandling som man inte vill ha. Jag har konstaterat att jag nog haft tur med mina kollegor. Under hela pandemin var jag öppen med min ståndpunkt men det var aldrig någon på jobbet som ifrågasatte mig. Jag var (och är fortfarande enormt) påläst vilket gjorde det lättare att stå upp om jag hade blivit ifrågasatt. Jag lider med alla som blev utsatta för påtryckningar, tog vaccinet och nu lider av svåra biverkningar. Det är det som jag tycker är det värsta. Alla dessa människor som gjorde ”rätt” enligt normen och nu är övergivna av vården. Ingen vill ta ansvar. Det gör ont i mig!

Lämna ett svar