Min vardag

Min lediga dag

Idag fick jag email med schemat för både praktik och närträffarna i nästa vecka. Såg att temat är thoraxkirurgi och akut buk så idag har jag suttit och läst om akut buk. Började läsa lite kring thoraxkirurgi med. Men sen fastnade jag i lite annat. Fick lite inspiration på olika bloggteman så har suttit och skrivit inlägg till bloggen och tidsinställt.

Såg att baletten Nötknäpparen kommer till Linköping i december så bokade biljetter till mig och Ida. Hon drömmer om att få se Svansjön igen så tänker att Nötknäpparen är ett bra alternativ. Det är så fascinerande med balett och hur de lär sig att göra vackra rörelser på tå. Själv får jag ont i tårna bara av att se tjejerna dansa. Kräver år av träning och den dedikationen till dansen är så fascinerande att se.

Eftersom min fot nu tolererat att jag dömt fotbollsmatcher två veckor i rad tänkte jag att det är dags att göra ett försök med att börja löpträna lite försiktigt. Något jag konstaterat under de här två månaderna är att jag faktiskt får mer ont av att vara stilla än när jag håller mig i rörelse. Så idag testade jag några minuter på löpbandet. Det gjorde lite ont i början men släppte ju varmare jag blev. Totalt blev det tio minuter jogg varvat med gång och det kändes okej. Efter löpningen ställde jag mig på crosstrainern. Kom en mil på dryga 20 minuter. Imorse foamroallade jag vaderna och ikväll tänkte jag träna lite pilates. Något mjukt och skönt för jag är stel. Jag har hållit efter baksidorna i och med foamrollandet så jag känner mig mest stel i överkroppen faktiskt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Min lediga dag

  1. Bra jobbat trots att smärtan gjorde sig påmind!
    För min del blev det en lunchpromenad på lite över 2 km samt en cykeltur på lite drygt 5,5 km så jag är ändå ganska nöjd med min aktivering av kroppen idag 🙂

Lämna ett svar