Min vardag

Min lista om bloggar

När jag kom hem från jobbet så satte jag mig och pluggade. Jag har grottat ner mig i något så dramatiskt som ”dödens triad”, vad som händer vid extremt låg kroppstemperatur vid trauma och cellens energiförsörjning. Tänkte inte grotta ner mig i den här texten kring vad dödens triad är för något. Är du nyfiken, så fråga gärna så svarar jag i en kommentar. 😀 Jag har även fått berätta för Ida om infarter som man när man behöver tillföra t ex läkemedel direkt i blodet. Det tyckte jag var kul att få göra. Så, nog om det, nu tänkte jag grotta ner mig i bloggens underbara värld.

En blogg jag genuint skulle sakna om personen slutade blogga? Helt klart Underbara Clara av de influencers som jag spanar in hos. Men sen såklart mina bloggvänner, bland annat Madeleine.

I vilken kategori placerar jag min blogg? Tja, livsstil kanske men mest träning och hälsa på olika sätt. Jag funderar på att dela något intressant kring covidvaccinen och varför vissa drabbats så hårt av biverkningar medan andra inte. Men det får bli imorgon. Eller en annan dag.

Är bloggvärlden döende? Nej det tror jag inte, inte vad gäller bloggen som koncept. Men däremot så tror jag att det kommer bli svårare att kunna försörja sig på bloggen eftersom företagen framförallt satsar på mikroinfluencers och då kunna göra fler samarbeten jämfört med att bara göra ett stort samarbete med en storbloggare. Jag tror även att fler och fler kommer lämna portalerna och istället blogga på egen domän.

Vad jag önskar att det finns mer av i bloggvärlden: Mer kärlek och mindre elakheter.

Blogg, Instagram, Snapchat eller Twitter? Bloggen är helt klart viktigast även om jag gillar instagram med.

Vilken blogg går jag till när jag vill läsa om andra bloggar: Bloggbevakning……. Men det är verkligen en blogg som jag skäms över att spana in.

Träningspepp: Piggelina är helt fantastisk på att skriva om sina träningspass på ett roligt sätt.

Ett bloggämne jag tröttnat på: Jag har läst ett par typiska influencerbloggar i år men faktiskt tröttnat rätt fort. Jag kan inte längre se det inspirerande i att få shoppingtips. En sak som definitivt stört mig är när man skriver om att man har köpstopp men ändå handlar. För mig är köpstopp något definitivt och inte något som man gör lite halvhafsigt någon vecka eller två och sedan faller in i samma mönster av shopping. Det här har lett till att jag faktiskt tröttnat på den blogg som jag läst längst av alla.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Min lista om bloggar

 1. Kan du inte berätta mer vad dödens triad är för något, tyckte det lät så intressant. Jag blir intresserad av att veta mer om vad som händer vid låg kroppstempratur. Jag använder instagram en del twitter också, men snapchat har jag helt slutat använda 🙂

  1. Vid ett trauma är det stor risk att kroppen blir nerkyld (hypotermi). När kroppen blir nerkyld så startas en process i kroppen som gör att pH sjunker så man blir sur, acidotisk (motsatsen är basisk). När hypotermin och acidosen går för långt så drabbas man av koagulationsrubbningar, tex kan det bildas microproppar i blodkärlen. Allt som allt är dessa tre saker livsfarligt och måste hävas till varje pris.

 2. Jag tycker att dom medicinska sakerna du läser om verkar väldigt intressanta, så för min del gör det inget om du fördjupar dig i sådant. Jag läser gärna om du har något intressant att skriva om covidvaccinerna också.
  Jag får erkänna att jag nu blev väldigt nyfiken på bloggen Bloggbevakning – bara för att du skrev som du skrev. Men att läsa influencerbloggar med en massa shoppingtips är inte min grej. Och ja, är det köpstopp så shoppar man inte. Punkt.

  1. Nej, jag blir galen när den här bloggaren skriver om sitt köpstopp men får handla saker som står på sin lista och för pengar som hon sålt annat för. Det är inget köpstopp enligt mig….

 3. Gillar detta med bloggar, men tror ändå att det är på väg bort. Så många som slutar att blogga och använder sig av andra medier. Insta, och tiktok känns som om det ökar. Allt ska gå snabbt.

  1. Nej inte bloggar som sådant tror inte jag kommer försvinna. Däremot så tror jag precis som jag skrev i inlägget att det kommer bli svårare att leva på sina sociala medier.

Lämna ett svar