Min vardag

Om sorg och existentiell hälsa

För ett tag sedan så fick jag ett mail om att vi skulle få gå en utbildning på jobbet kring sorg och existentiell hälsa. Blev lite besviken först när det första tillfället skulle vara på en dag där jag var mellan två nätter. Men så såg jag på mitt schema att jag skulle få gå på utbildningen idag. Blev så glad då den ena föreläsaren är Oya Hanzen, vi har följt varandra på instagram under flera år. Det är alltid roligt att träffa personer som jag följt länge online. Det kändes som att vi skulle ha kunnat prata i timmar men Rickard satt i bilen så jag behövde åka hem.

Oya berättade om sin förlust av sin mamma (hon berättar om det själv på sociala medier så tänker att jag kan skriva om det här med) och hur hon efter det utbildat sig till certifierad sorgcoach och nu föreläser. Hennes föreläsning rymde mycket matnyttigt om sorg, vi pratade om myter kring sorg med mera.

Efter Oyas föreläsning fick vi lyssna på en annan föreläsare som pratade om existentiell hälsa och meningsfullhet. Jag fick med mig en hel del matnyttigt även i denna föreläsning. Det var helt klart en givande eftermiddag.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar