Pilates

Pilatesinspiration

Jag tycker att det är så kul med dessa bilder. Det syns var Joseph Pilates (grundaren till pilates) hittade sin inspiration. Ska vi inte göra en mänsklig variant med mina bilder? Jo, det är klart vi ska.

Rollover En övning som jag verkligen vill kunna göra igen då den är fantastisk för min stela ländrygg och stela baksida lår.

Swan Perfekt övning om man har ont i ryggen. Börja med en liten bakåtböjning och gå successivt högre i varje repetition. Anpassa efter din kropp.

Hundred Pilatesklassikern som ingår i alla klasser men i olika varianter. Pumpa upp och ner med armarma. Fem på en inandning och fem på en utandning. Du kan välja att ha böjda ben men även fötterna i mattan om det blir för tungt. Tycker du att det är för lätt, sänk benen närmre golvet men var försiktig så inte nedre delen av ryggen släpper från mattan. Man ska inte svanka, då är det för tungt och riskerar att skada ryggen istället.

Spinetwist Okej jag ser lite lidande ut. Jag minns så väl det där passet, jag tränade men enbart på vilja. Mitt ansikte visar hela sanningen, det var bara fruktansvärt hemskt att träna just den dagen.

Sidebend Gillar inte sidoplankor men oj vad jag behöver dom…. Gå upp i en vanlig sidoplanka och lyft sedan höften mot taket så du blir som i en båge. Repetera några gånger och gör samma sak på andra sidan.

Open leg rocker Sitt upp med tyngden lite bakom sittbenen. Lyft upp ett ben i taget, du kan också ha böjda ben. Dra i naveln mot ryggraden och runda ryggen, rulla bak och kom upp till sittande. Bli inte ledsen om du inte lyckas komma upp till sittande igen. Övning ger färdighet!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Pilatesinspiration

  1. Härligt med tips för hemmaträning. Jag har en del prylar i form av pilatesboll, matta, band och vikter men tänk att det ska vara så svårt att få till det… Tänker varje vecka att IDAG ska det ske… Fortsätter i dom tankarna 😉 . Men snart blir det vår och då tar jag mig utomhus för promenader i skogen.

    1. Jag tänker likadant. Hoppas på att motivationen ska komma men den enda som kan skapa motivation är ju jag själv. Så det är väl helt enkelt att bara göra´t.

  2. Känner igen en del av övningarna från yoga, säkert naturen/djurriket som inspirerat där också. Hörde för övrigt en del om Josef Pilates i en podd för ett tag sen, intressant person!

  3. Vilka roliga bilder på djuren! Den där Side Bend som sälen gör vet jag inte om min anatomi tillåter…^^

Lämna ett svar