Hanna funderar

Provocerande

Jag snubblade av en slump in på Magdalena Anderssons instagramkonto. Jag blev provocerad av hennes påstående om att moderaternas partiledare påstår att det inte finns någon vårdkris i Sverige. Så jag kände att jag var tvungen att lyssna på hela hans tal från Almedalsveckan för att se vad han egentligen pratar om. Det märks tydligt att Ulf Kristerssons hjärtefråga är kriminalitet och framförallt gängkriminaliteten. Det är en mycket viktig fråga för Kristersson.

Så stämde Magdalenas påstående? Nej faktiskt inte. Jag vet inte om tystnad i Magdalena Anderssons värld är samma sak som att säga att krisen inte finns. För mig är det inte samma sak alls över huvudet taget. Det är rätt mycket som inte hinns med på de trettio minuter alla partiledare har tilldelade. Han pratade inte om klimatkrisen till exempel. Förnekar han den också då?

Däremot så blev jag väldigt provocerad över det faktum att 75 miljarder av Sveriges skattekronor ska hjälpa Ukraina i kriget mot Ryssland. Det ska ske under en tre års-period. När det handlar om krisstöd av alla dess slag finns det uppenbarligen hur mycket pengar som helst. Men krisen i vården verkar det inte finnas några pengar till. Att skylla krisen på sittande regering är bara dumt. Tittar man tillbaka i tiden så har alla regeringar haft sin del av krisen. Det är liksom inget nytt. Enligt SKR har antalet vårdplatser minskat med 35% under de senaste tjugo åren. Ingen har lyckats vända på skutan och varför man hela tiden tycker att det inte finns pengar just till vård, skola och omsorg kan jag faktiskt inte förstå.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Provocerande

 1. Jag förstår inte varför Sverige ska skicka massa pengar till Ukraina. Såklart man ska försöka hjälpa till men man måste ta hand om sina egna i första hand. Och i mitt tycke är inte Sverige i så pass bra skick att vi har råd att skicka så mycket till Ukraina.

  1. Ukraina ligger så nära oss på något sätt jämfört med andra krig. Jag tror också att människor är rädda för vad Ryssland kan tänkas hitta på. Man vill verkligen inte att Ukraina ska förloras till Ryssland. Vad blir nästa steg. Det tror jag är en stor oro hos våra politiker.

 2. Är alldeles för dåligt insatt i ”politiken” för att kunna kommentera på ett vettigt sätt.
  Det enda jag gärna vill försvara är Sveriges, EU:s och inte minst USA:s samt England stöd för Ukraina. För jag vill inte att Ryssland tar Ukraina, sedan Finland följd av Sverige.
  Sedan håller jag helt med dig om att kan man ”skaka” fram sådana pengar till stöd för Ukraina borde man kunna göra det för vård, omsorg och skola också. Men uppenbarligen inte…

  1. Jag är inte emot att man hjälper till. Jag fattar bara inte, om det finns den typen av kassa att ta av, då borde man kunna göra en insats för välfärden också. Vi måste ju hjälpa våra medborgare också.

 3. Håller med. Det är provocerande … samtidigt som jag naturligtvis tycker att man ska hjälpa människor i nöd … OM man kan. Problemet är ju att pengar inte räcker till allt, och då tycker jag inte att man KAN. Man behöver göra sig själv stark innan man kan hjälpa andra!
  Över lag har jag svårt att förstå hur pengar prioriteras. Tittar man runt sig ser man hur pengar bara öses ut på allt möjligt, och i mina ögon mindre viktiga saker.
  Det borde vara självklart att prioritera vård (alls slags vård), barn och ungdomar, brottsbekämpning och miljö … stora och viktiga saker som handlar om människors väl och ve, föra att inte nämna allas vår framtid. Varför går inte detta först i alla lägen?

  1. Tack för en bra och klok kommentar. Du sätter ord på det som jag också tänker. Jag tänker ofta att vi är så duktiga på att hjälpa andra länder med sina problem. Men Sverige och våra problem är också väsentliga för människors liv och hälsa. Nej vi har inte krig men vi har definitivt stora problem som borde prioriteras att försöka få en lösning på.

Lämna ett svar