Min vardag

Fem en fredag vecka 26: Ljudligt

Jag har bloggtorka vad gäller att skriva om annat än min vardag så då är det bra att Elisa inte tagit semesterledigt med sina fem fredagsfrågor.

 1. Vilka ljud gillar du att somna till? Tystnad. Men ibland när jag inte kan sova så använder jag mig av 1177. Det finns bra avslappningsvideos där. Jag brukar alltid somna som en stock då.
 2. Vad brukar låta i ditt hem? Glada barnskratt.
 3. Vad tycker du om din egen röst? De första gångerna jag hörde min egen röst så gillade jag den inte. Jag gillar heller inte att stå framför en spegel och se mig själv prata. Tycker jag ser så konstig ut….
 4. Vad är mest oljud för dig? Hårdrock och barn som lever rövare och skriker. Kan inte förstå mig på dom som tycker det låter så gulligt när små och stora barn svär….
 5. Vilket ljud är sommar för dig? Fågelkvitter och ljudet av gräsklippare.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

23 Comments on “Fem en fredag vecka 26: Ljudligt

 1. Jag är glad att robotgräsklipparna tar över allt mer för ibland var det en plåga i villakvarteren på helgerna. Grannarna satte igång prick klockan 7 och det är inte snällt när man har grannar som behöver få lite lugn och ro. Skrikiga barn är det värsta som finns, ledsna barn som gråter förstår jag, men de här skriker både av glädje och sorg, oavbrutet hela kvällarna i grannskapet, skitjobbigt att lyssna på.
  Gillar inte heller min egen röst….men vad gör man!

  1. Ja man måste visa grannarna hänsyn vad gäller vilken tid man kör gräsklipparna. Tidigt på morgonen är inte okej såklart. Ja, det är jobbigt att lyssna på. Tycker också att det är respektlöst mot grannarna. Måste barn skrika? Jag tycker inte det.

 2. Hårdrock fick jag dagliga doser av så länge barnen bodde hemma, så det har jag lärt mej att lyssna på.
  Jag håller med om svärande barn, vad är gulligt med det? Min yngsta, som nu är 41 sa ”hevlete” som liten och en av mina vänner hörde det, hon tyckte tydligen det var gulligt för hon drar upp det varje gång vi ses, nu med några års mellanrum.

 3. Det finns väl egentligen ingenting bättre än glada barnaskratt, så härligt att du får njuta av det hemma. Det gjorde jag också en gång i tiden.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 4. Ljud är lite speciellt. När jag går hemma och fixar går det helst vara tyst medan Lars gärna vill ha på en radio dom bara går utan att han lyssnar. Sedan avskyr jag att höra min egen röst på filmsnuttar och annat. Nog för att jag vet att jag pratar västgötska men att det låter så illa är bedrövligt. Nu är jag tack och lov så gammal så jag inte bryr mig.
  Ha det så gott! Nu blir det ju fotboll k morgon igen!

  1. Äsch, jag tycker det är charmigt med dialekt och inget som stör mig. Tror man är sin egen värsta kritiker faktiskt. Ja, jag ser fram mot fotboll. Jag ska ge mig ut på fotbollsplan idag och döma några matcher. Det ska bli väldigt roligt.

 5. Du har semester och då kommer ju bloggtorkan som ett brev på posten. Jag menar medan du jobbade och pluggade och tog dig an hushållets sysslor då hade du ju minst tre ämnen att skriva om. Men nu har det hela ju krympt till ett. Men väna bara, du kommer säkert på några ämnen, inte minst slutspelet i EM;-)
  Så du vill ha det tyst för att kunna somna. Jag är raka motsatsen. Jag behöver svaga bakgrundsljud för att kunna somna.
  Skrattade gott när jag läste att du ställer dig framför spegeln och pratar med dig själv. Det har jag heller aldrig gjort. Men jag antar att du testade att hålla ett föredrag.
  Vad gäller hårdrock och barn som skriker/svär – ja, där är vi helt överens.

  1. Hehe, menar mer om jag pratar med en patient eller står i en hiss och pratar med någon och det finns en spegel där. Då gillar jag inte att se mig själv. Fast ibland pratar jag med mig själv. En gång råkade prata med mig själv vid en hiss samtidigt som det kom en person. Vi båda skrattade gott…. Öva på att hålla föredrag gör jag i bilen.

 6. Jo då, det finns en del som jag kan instämma i….skrikande, svärande ungar, usch! Gräsklippare å dylikt hör ju sommaren till, men roligare kan man ju ha….glada barnskratt t.ex. det är absolut oslagbart!
  Ha en fin fredag!

  1. Nej jag gillar inte när ungar skriker och svär. Gick förbi ett killgäng där grabbarna var sisådär 8-10 år och det var fruktansvärt hur de pratade med varandra.

 7. Jag har lite svårt för min röst när man hör den med. Det är väl dialekten, även om jag gillar olika dialekter.
  Ha en bra fredag.
  Carin

Lämna ett svar