Min vardag

Regelprov, löptestnoja och pluggnoja

Jag startade dagen med att halka på en isfläck vid bilen och landade rätt i en vattenpöl. Så jag kom till jobbet arg som ett bi. Men det släppte snabbt. Dagen på jobbet sprang förbi och vips så var jag hemma igen. Ikväll har jag suttit och förberett mig lite inför årets regelprov och sedan skrivit det. I skrivande stund vet jag inte om jag är godkänd än men det ska nog ha gått bra. Regelprovet är alltid på föregående års regler och så gås regelnyheterna igenom på kursen. Kursen har jag på söndag och framöver ska jag springa löptest igen. Det testet som jag springer nu för tiden brukar inte vara något problem men med höstens skador är jag en aning osäker på om jag lyckats hålla igång tillräckligt mycket. Men det är säkert bara de vanliga löptestnojorna som jag har efter alla omtester jag gjort.

Jag har även suttit och funderat hur jag ska lägga upp mitt plugg till tentan. Vi har haft fyra föreläsningar om barn och två kommer vi få i april. Jag får nog utgå en hel del från basgruppsfallet, akut omhändertagande av barn som råkat ut för något trauma och sjuka barn. På sista närträffen glömde jag alldeles bort att fråga läraren hur sista tentan kommer bli. Kommer den bli på alltid som vi gått igenom under fyra terminer eller bara på sista? Känns lite futtigt att bygga en tenta på ett basgruppsfall, sex föreläsningar och såklart praktiken. Landade till slut i att sätta mig och läsa lite kring om barn och trauma. Det finns en bra sida på internetmedicin som jag satt med en stund innan det var dags för regelprov.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Regelprov, löptestnoja och pluggnoja

  1. Det är verkligen lätt att man nojar sig i onödan men testet kommer att gå jättebra för dig. Vilka spännande ämnen du läser och önskar dig lycka till med allt. Kramis <3

  2. Antar att regelprovet gäller ditt ”jobb” som domare. Du får hemskt gärna dela med dig av några nyheter. Visst kan jag googla, men det är roligare att höra om nyheterna av en aktiv domare.
    Såg till min stora överraskning och glädje att det finns kvinnliga domarteam på just nu pågående African Nations Cup. Skillnaden vad gäller de manliga spelarnas beteende mot kvinnor och män är väldigt stor. Betydligt lugnare och färre protester när domaren är en kvinna…:-)

    1. Visst handlar det om fotboll och visst kan jag lägga ut några regelnyheter. Så kul att damerna får döma herrar med. Man blir en mycket bättre domare av att få döma tuffare matcher. Visst blir det skillnad med en kvinnlig domare. Jag får ofta frågan om herrarna gnäller mycket på mig som tjej men de lag som jag på förhand vet snackar mycket är precis likadana när det är en man på plan.

Lämna ett svar