Min vardag

En längtanslista med fokus på vinter

Älskar att det har varit riktig vinter och det triggar såklart igång mina tankar. Min längtanslista är en bucketlist över allt jag skulle vilja göra under vintern.

 • Skidåkning i fjällen: Senast jag åkte skidor var 2009. Drömmer ibland att ge mig ut i ett spår och susa fram. Jag kan inte åka slalom så det lockar mig inte.
 • Snöbollskrig och snögubbar: En enkel, men rolig aktivitet som får oss att känna oss som barn igen – ett klassiskt snöbollskrig och att bygga snögubbar.
 • Vinterpicknick i skogen: Att packa en varm termos med choklad, några läckra mackor och sedan ge sig ut i en vinterskog för en mysig picknick. För några år sedan så tog vi med oss barnen ut i skogen, gjorde upp eld och grillade korv. Hem gick vi först när tårna krullade ihop sig av kylan.
 • Åka pulka eller snowracer: Att känna vinden i ansiktet när du åker nerför en snötäckt sluttning på pulka eller snowracer är ren glädje.
 • Stjärnklara vinternätter: Att längta efter klara vinternätter för att beundra stjärnhimlen och förhoppningsvis få se det magiska skenet av norrsken. I vinter har det varit norrsken även här där jag bor men har missat det varje gång.
 • Varm choklad i soffan under en härlig och varm pläd: Hur härligt är inte det efter att varit ute i kylan!
 • Skridskoåkning på frusna sjöar: En dröm om att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på en vacker, frusen sjö för en härlig åktur. Fast för min del skulle det räcka att ta mig till rinken som finns bara fem minuter från mig.
 • Vintersemester i en stuga: Att längta efter en avkopplande vintersemester i en mysig stuga, borta från stadens brus och omgiven av vacker vinterlandskap. Ja, varför inte. Aldrig gjort så kanske någon gång att vi skulle ha vintersemester. Inte istället men som komplement. Fyra veckor sommarsemester och en vecka vintersemester. Det vore väl något det!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “En längtanslista med fokus på vinter

 1. Hej! När du kommenterat på min blogg beslöt jag mig för att titta in och ”provläsa”. Nu är jag prenumerant och kollar in dig. Jag hinner inte alltid, eftersom jag som pensionär förstås är upptagen med en hel del, främst skiverier just nu. Vi får se!

 2. Vilken härlig lista 😀 Jag var absolut ingen vintermänniska när jag bodde i Sverige, (åkte dock slalom i mina yngre år), men det var framförallt för att vintern sällan bestod av dom där mysiga, snöiga dagarna med korvgrillning och pulkaåkning utan mer var att få ihop vardagslivet med jobbpendling, snöslask och mörker 😀 Norrsken skulle jag gärna uppleva så en liten stuga uppe i norr en vecka hade jag gärna haft, låter oerhört mysigt <3 Hoppas din lista blir någorlunda uppfylld iaf 🙂

  1. Visst är det oftast mörkt och blaskigt. Imorse gjorde jag en vurpa vid bilen. Så jag kom arg som ett bi till jobbet för att jag var blöt och kall. När vintern är som just nu är det inte särskilt kul.

Lämna ett svar