Fotboll - Min vardag - Träning

Selfie #16 Politik

Jag ogillar starkt att jobba rak vecka men efter dessa fem dagpass på rad kan jag konstatera att det finns klara fördelar. Torsdag och fredag var jag samordnare (på andra avdelningar kallas det för koordinator), lördag och söndag hade jag vårdlag och idag var jag samordnare igen. Att ha den rollen efter helgjobb var helt klart en stor fördel. Jag hade nämligen hjärnkoll på alla patienter.

Idag utmanar Klimakteriehäxan och ställer politiska frågor. Det är ett träsk som jag inte är rädd för att ge mig in i men jag väljer starkt vilka områden som jag väljer att diskutera offentligt. Privat är jag friare. Jag är ändå ganska stillsam här på bloggen. 😛

 1. Har du någonsin varit inne på att satsa på en karriär i politiken? Nej, verkligen inte, men det betyder inte att jag inte har starka åsikter ändå.

 2. Vilken aktuell fråga kan få in dig i en politisk diskussion?  Vaccinpass och satsningarna, eller snarare de för små satsningar på vård och omsorg som görs. Att ge bidrag till Ukraina mot Ryssland är också en het potatis. Dock en het potatis som jag inte tänker gå djupare in i dag. Hur yttrandefriheten begränsades under pandemin är en ännu hetare potatis. Funderar fortfarande på hur vi egentligen blev mot varandra.

3. Har du lätt att bestämma vilket parti du ska rösta på när det blir val? Nej det är som att välja mellan pest eller kolera.

4. Läser du tidningarnas ledarsidor? Om det är något ämne som intresserar mig men jag söker inte aktivt upp ledarsidorna.

5. Kan du nämna en politiker, död eller levande, som du saknar i dagens debatt? Nopp.

6. Kommer du att rösta i valet till EU-parlamentet som hålls 9 juni? På parti eller person? Jag vet knappt vad jag ska rösta på i Sveriges val. Det lovas förändring och guld och gröna skogar men det händer inte särskilt mycket.

Så löptestet då? Jo, jag är godkänd men i år kändes det verkligen i kroppen att jag varit lite för mycket stillasittande med mina skolarbeten. Jag gillar inte att känna mig som en långsam lufs, (det är absolut inget fel i det, men jag måste ju kunna springa på fotbollsplan). Jag nådde inte mitt mål om att få gå i team igen men jag är godkänd och det är huvudsaken.

Jag kanske behöver förklara lite hur testet går till. Man börjar alltid med att sprinta 6*40 meter. Det är dom här sträckorna som alltid varit min akilleshäl. ”Mojängerna” på den första bilden ovan är digital tidtagning. Det är så smidigt för då vet man exakt tid och man kan inte fuska. Samtidigt är det till nackdel om man är lite, lite på gränsen. När man sprintat 6 gånger så är det dags för de långa intervallerna. Då springer man 75 meter på 20 sekunder och går 25 meter på 25 sekunder. Ju högre upp i systemet man kommer, desto snabbare måste man vara på både de långa sträckorna och sprinten. De allsvenska domarna på herrsidan springer på tiderna 15/17. Det behöver gå undan om man säger så och eftersom man sprintar först så suger det i benen efter ett gäng intervaller. Jag har nämligen inte berättat att man ska springa 44 intervaller. De långa sträckorna blir alltså 4,4 kilometer totalt. Sen beroende på nivå går det såklart olika fort. I vårt tempo idag tog det 33 minuter.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Selfie #16 Politik

  1. Kul att läsa dina svar! Debattfrågorna som engagerar dig är jätteviktiga allihop, antar att du av egna erfarenheter vet vad du tycker borde ske i vård-Sverige.
    Och det där med pest eller kolera, det känns igen…

  2. Jag säger som du att man väljer mellan pest eller kolera. Vilka ämnen som är mest aktuella är ju också beroende på i vilken livsfas man är själv. Åtminstone har det varit så för mig, även om jag förstås i första hand tänker på dem som kommer efter mig. Vilket liv ska de få på vår jord? Inga lätta frågor…

  3. Hjärnkoll på alla patienter sådant gillar jag skarpt. Har nu över 20 dygn på Plåsterkåken på 3 månader. Så man lär sig snabbt vilka som har koll och vilka man kan diskutera med. Fortsätt så. Du fick till bra svar 🙂

Lämna ett svar