Min vardag

Selfie #5 Hemma hos

Veckans Selfie hos Klimakteriehäxan handlar om hemmet. Kika in hos henne och häng på du också.

1Det tittar jag direkt på när jag kommer på mitt första besök i ett hem: Jag blir alltid glad om det inte är kliniskt rent och städat för då känner jag mig inte lika ensam med min röra som allt som oftast är hemma hos mig.
2. Det irriterar mig, såväl hemma hos mig själv som hemma hos andra: Säger väl lite emot mig själv med tanke på svaret på första frågan…. Men mitt svar blir röra…. Jag gillar egentligen inte när det blir rörigt men med tre barn så har det alltid känts så onödigt att göra fint. Det blev ju alltid stökigt direkt…. Den känslan sitter fortfarande i. Nu är det väl mest jag som stökar till och sprider ut mina grejer i huset.
3. Det har jag onödigt många av: Ljus och ljusstakar.
4. Vän av vita väggar eller ska det vara mönstrat?  Jag har både och, eller inte vita väggar men enfärgat. I sovrummet har vi en blågrå enfärgad vägg och en fondvägg med vit botten och blå blommor. Älskar den kombon.
5. Den detaljen är viktig hemma hos mig: Foton! Tycker det blir så opersonligt utan foton.
6. Hur viktigt är det med växter hemma? Ja, det är viktigt. Men jag måste ha blommor som tåls att glömmas bort. Paletter växer som ogräs och mina orkidéer blommar om när jag inte glömmer bort dom.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Selfie #5 Hemma hos

 1. Trevligt att läsa dina svar … kul att du är med! Så är det under en period i livet … det är inte lätt att hålla ordning och snyggt när barnen är små … det känns igen 🙂

 2. Första svaret var ungefär som mitt. Gillar inte kliniskt rena bostäder. Röra och röra – det är ju relativt. Som du säger med tre barn blir det aldrig ”orörigt”. Dessutom skulle man inte orka hålla efter heller, åtminstone inte jag.
  Växter – jag har inga gröna fingrar, så jag kan lätt vara utan blommor. För plast- eller tygväxter kommer inte över min tröskel;-)

  1. Nu för tiden finns det ju fina plastväxter som inte ser riktigt lika plastiga ut som förr. Men jag håller med dig i sak. Dock så har jag någon plastväxt i badrummet och på byrån i hallen står det orkidéer i plast…..

 3. Foton ja, förr hade jag massor av foton på familjen framme, nu har jag inte plats men har en fototavla iaf. Vita väggarär inte min grej, men om man hänger upp tavlor och annat så blir det mysigare. Jag älskar starka färger, de gör mig glad. Rörigt är det alltid, både i min hjärna och i mitt hem…

 4. Kul att läsa frågorna & dina svar.

  Jag gillar heller inte rörligt varken i hemmet eller i huvudet. Det ska vara strukturerat. Men stök i låda. Gör mig inget. Därför då kan jag bara stänga lådan & inte se röran 😊.
  Det är onödigt mycket grejer hos oss. Vi skulle behöva gå igenom vad som behöver kastas. Jag har en sambo hemma som tänker att ”det är bra att ha”. Sen slänger ändå 😊. Sen värmeljus har jag i överflöd. Men jag tänder åxå värme ljus på helger. Så mysigt 🥰.
  Vi har både mönster på väggarna & enfärgat i vårt hem.
  När jag bodde i lgh. Då tyckte jag inte att det var så viktigt med riktiga blommor. Men nu när jag bor i hus så tycker jag att det är trevligt med riktiga blommor. Å ser trevligt utåt 🌷😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 5. Bra påpekande om foton – det har jag också, flera stycken, på väggarna, bilder som jag tagit själv och som bär på minnen. Att man ställer till sin egen röra kan jag tycka är rätt OK, man vet ju ändå vem som får ta hand om alltihop till sist! Ja just det, man själv …

Lämna ett svar