Min vardag

Semester!!!

Imorse när jag åkte till jobbet var jag på så fruktansvärt dåligt humör. Men man ska inte vara på dåligt humör samma dag som man går på semester sa jag strängt till mig själv. Så det vände snabbt. Ännu gladare blev jag när jag lämnade mitt ubildningsbevis till chefen och jag senare kunde gå in och se att jodå, jag får specialisthöjningen. Så jag är riktigt nöjd med min lön. (Jag vet att i Sverige ”ska” man inte prata pengar men jag tycker att det kan man visst).

Dagen gick fort och jag flexade ut tidigare för att kunna åka till Rickards jobb för årets sommarsjungning. Som vanligt så var det uppskattat (nästan alla kom och ville lyssna på oss) och det var så trevligt att sitta ner efteråt och prata med de boende.

Efter sången så åkte vi till Maxi för att handla lite till kvällens middag. Det blev fredagstacos och så ska vi äta efterrätt: glass och jordgubbar. Äntligen har vi båda fått gå på en efterlängtad semester! Ikväll börjar också fotbolls-EM. Det är lite trist att Sverige inte kvalade in men å andra sidan är herrlaget inte så där jättebra så det var lika bra. Fotboll ska vi titta på ändå. Kommer du titta?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

30 Comments on “Semester!!!

 1. Härligt med semester – och det känns säkert extra skönt för Dej, som haft så mycket på G här innan. Jag har ju litet ledigt nu som då så jag behöver ingen 4-5v i ett kör. Det blev så för X antal år sen, då jag hoppade av ekorrhjulet och blev mera min ”egen herre” och började sköta barnbarn, och vikariejobb… Men så trivs jag bäst numera.
  Fotboll är inte riktigt vår grej, så nej, det tittar vi inte på annat än för nån enstaka minut ibland. Ishockey däremot gillar vi mera, så det följde vi med spänning i våras då det var VM.
  Önskar Dej en riktigt skön o fin semester 🤗

  1. Låter skönt att du kan lägga upp din tid som du vill. Kan tänka mig att det inte blir lika fysisk ansträngande när man kan lägga in mer vila.

 2. Vilken söt klänning du hade på dig vid sånguppträdandet. Högre lön ja men man vänjer sig fort vid den högre lönen vet jag bestämt.
  Njut av semestern.

 3. Grattis till din utbildning och med det löneförhöjning. Visst ska man ha betalt efter det man utför. Önskar dig en härlig semester.
  Jo vi (maken) tittar just nu på matchen, själv fixar jag med bloggen.

 4. Sjunga är alltid kul! Visst ska man väl kunna prata om pengar. Fotboll kan ni som gillar bollar titta på. Jag netflixade.

 5. Grattis till både semester och löneförhöjning. Bägge är säkert välfärtjänta.
  Visst kommer jag att följa EM, trots att Sverige inte är med. Det blir inte lika kul, men jag får försöka hitta ett annat favoritlag att hålla på. Tyskland spelade riktigt kul fotboll igår, så kanske…

 6. Grattis till löneförhöjningen ( jag antar att det är så det står till?) och visst kan man prata om pengar! Varför inte liksom? Så länge man har tillräckligt att man klarar sig, det är ju det som är det viktigaste.
  Så kul att ni sjöng för de boende! Det uppskattades säkert!
  Trevlig semester till er!

 7. Såååå fint av dig och Rickard att ni sjunger på ett äldreboende som underhållning. Skoj att ni båda verkar vara synkade, både vad gäller sång och att döma fotbollsmatcher.

  Du kunde ju inte få en bättre start på din semester: Först fick du en (saftig) löneförhöjning och sedan kunde du kolla öppningsmatchen av Euro 2024. En väldigt bra match enligt mig, även om jag tyckte väldigt synd om de stackars skottarna. Om Skottland var såååå dåligt, hur kommer det sluta mellan Italien-Albanien imorgon… För att inte tala om Georgiens matcher. Om man tänker på dessa länder som svär man lite över att Sverige inte är med i år heller. Gissar att det kommer ta ett antal år innan Sverige kvalar in i ett mästerskap igen. Det lär ju inte bli så värst många länder från C- divisionen som lyckas med det…

  Nu önskar jag dig en toppen start på din semester:-)

  PS. Vilket par ni är:-) DS.

  1. Tycker det är lite tråkigt att Sverige blivit så dåliga att de inte kvalar in till stora mästerskap. Särskilt med tanke på vilka lag som ändå deltar. Hoppas på att Sverige snart kan mäta sig med de stora nationerna igen.

 8. Humöret kan man ofta inte styra.
  Kul att du får en liten löne ökning. Du är ju ändå specialist.
  Det man inte pratar om hur mycket man får ut i lön & säger summan. Jag bryr mig inte. Jag skulle kunna säga vad jag får ut i lön.

  Kul att sjunga ihop med din sambo 🙂.
  Grattis till semestern! 🌼🦋
  Ja, det är trist att Sverige inte är med i Fotbolls EM som börja idag fredag. Jag tittade ikväll. Heja på Skottland. Men det gick ju inte så bra 🙂.
  Får se vilka matcher jag tittar på under EM.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. Nej så är det men man kan bestämma om man vill låta det styra hela dagen. Det valde jag att inte låta humöret göra. Jag kan också prata om pengar. Mig stör det inte.
   Ja, det var roligt att sjunga tillsammans. Tack så mycket!

 9. Det är väl självklarhet att prata om löner egentligen? Jag tycker att man ska jämföra sina löner på sin arbetsplats, för att då får man chansen att löneförhandla bättre när man vet vad kollegorna tjänar.

   1. Jag tycker att man ska få högre lön ju mer man gör och ju mer man ansvarar för på jobbet. Två personer som gör ungefär lika mycket på jobbet ska få ungefär samma lön, det är därför man ska jämföra sina löner.

 10. helt fantastiskt vad du hinner med! sjunger du också? klart att en får tala om pengar. särskilt om en är nöjd med sin lön. hoppas att du får en jättehärlig semester!

Lämna ett svar