Allmänt trams - Fotboll

Skyltsöndag #475

BP:s skyltsöndag följer ett och samma tema: fotboll. Först ett par bilder från min egen match i förmiddags. Jag hade en damer division 4 på en av konstgräsplanerna i stan. Alltså jag gjorde en sådan fin löpning vid ett av målen, var klockrent med in i straffområdet. En sådan där löpning som påminner mig om när jag fick döma i herrar division fem och hade mina bästa dagar. En sådan där löpning som skvallrar om vilken rutin jag faktiskt har som domare.

Ibland blir jag helt deppad när jag tänker på var jag varit i min löparform och i mitt fotbollsdömande och var jag är nu. Det var inte jag som valde att gå ner i nivå utan jag misslyckades på ett löptest och sedan fick jag inte chansen igen. Fullt rimligt men det betyder inte att jag inte tycker att det är tråkigt och att jag saknar vissa typer av matcher och framförallt det där att få gå i team. När jag dömde som högst så gick jag som assisterande i herrar division fyra, jag dömde som domare i herrar division fem och jag har även dömt några matcher i damer division ett.

Hur som helst….. I eftermiddags åkte jag till samma plan och kollade på Rickard när han dömde en tuff match i U19. Det var kul att titta på fotboll och Rickard har jag inte sett på evigheter när han dömer.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Skyltsöndag #475

  1. I teorin skulle jag såklart kunna gå upp igen. Men då måste jag träna upp min kondition till helt andra nivåer än vad den är idag. Sen så är det så att man framförallt satsar på de unga domarna så jag börjar bli för ”gammal”. Man vill hellre satsa på de som verkligen har framtiden för sig. Jag har liksom haft mina chanser.

 1. Det här blir bara ytterligare ett försök att kommentera på din blogg. Hur jag än försöker kastas kommentaren bort så fort jag trycker iväg den.

 2. Jag kan tänka mig att det är rätt kul att vara domare i fotboll även vilken nivå man dömer på. Kan tänka mig att domarna behöver en viss kondition för att hänga med i spelet på planen.. Jag själv har inte dömt men spelade fotboll med ett år äldre tjejer då vi bara var två som ville spela fotboll i min årskull. Vi fick välja på att antingen spela med ett år äldre eller ett år yngre tjejer.

 3. Vad roligt att få kika på Richard och härligt att det kändes så fint vid löpningen och att du verkligen kände skillnad också. Kul att få se foton på dig in action på planen också

 4. Det är helt underbart att att se och njuta av ett inlägg som handlar om fotboll, men speciellt om dig och dina tankar som domare. Måste säga att jag aldrig har funderat på/över vad och hur en domare tänker. Jag menar jag har ju alltid stått på ”mottagarens” sida, aldrig på andra sidan så att säga. Och så himla lätt det är att kritisera domaren. Japp, det är himla lätt, betydligt lättare än att ge domaren cred.
  Bara dina tankar om en perfekt löpning över hela fotbollsplanen för att kunna bedöma en händelse på andra sidan, det har jag aldrig tänkt på. Men det är ju sååååå himla lätt att ”beundra” spelaren som lyckas med en sådan bedrift.
  Tror det eller inte, men jag har lärt mig massor av dina fotbollsberättelser, ett helt nytt tänk för mig. Tack!
  Även matcher på ”lägre nivå” kan väl vara givande, fast på ett annat sätt.
  När jag spelade på 1980- och 1990-talet var det sällan kvinnor som dömde. Det var 90 procent män som tyckte att det var pest att döma ”tjejer”. Nej, det var alltså inte bättre förr;-)
  Tusen tack för länken och en härlig Skyltsöndag:-)

  PS. Snart England-Serbien. Domarna hittills under Euro var helt okej. Två är för mig ”kända” PL-domare som håller hög klass. DS.

  1. Glad jag blir att du lär dig nya grejer av mina fotbollsinlägg!

   Det är väldigt lätt att ge kritik. Det är alltid lättare att ta ”rätt beslut” när man inte är den som står med pipan i handen. Man brukar säga att en domare fattar beslut var sjätte sekund. Det handlar om allt från var man ska springa, vad som kan hända i nästa steg. Som domare måste man alltid vara steget före och alltid påkopplad. Det kan smälla till när man minst anar det.

   Visst är det givande att döma även på lägre nivå. Om inte annat så är det viktigt för lagens skull och då måste man alltid göra sitt bästa. Oavsett med vilket humör man är på innan match. För spelarna är det veckans höjdpunkt och det måste respekteras.

Lämna ett svar