Söndagslistan

Söndagslistan vecka 15

Känsla: Trött är väl en lindrig beskrivning. Jag har sovit dåigt, jag har haft lite ont i bröstet. Tänker stress/halsbränna för jag har halsbränna då och då. Har varit med om det på akuten, att patienter söker för bröstsmärta, har ett bra EKG och får sedan testa tabletter mot sura uppstötningar som har hjälpt. Men jag fattar ju att jag nog behöver gå till vårdcentralen och ta ett EKG om det fortsätter. Det är i allafall vad jag skulle rått någon annan att göra. Som vårdpersonal är man (läs jag) expert på att avvakta.

Väder: Det har varit en riktigt blåsig vecka. Jag får associationer till höststormarna.

Mina positiva från veckan:

 • att det bara är lite korrekturläsning kvar på mitt arbete. Skulle ju gjort färdigt igårkväll men jag somnade istället.
 • bra träningsvecka utomhus. Även om tempot har mer att önska….
 • att jag fick till en halvtimme pilates. Det är mer än tidigare veckor.

Träning: Jag har sprungit utomhus måndag, onsdag och lördag, det tycker jag är riktigt bra. Sett till senaste sjudagars-perioden så kan jag också lägga till en match i DM. Det är synd att klaga på det facit.

 • Måndag: Lufsade fyra kilometer i skogen.
 • Tisdag: tränade 30 minuter pilates
 • Onsdag: Sprang intervaller med domarklubben.
 • Torsdag: Vila.
 • Fredag: Försökte jogga men kroppen ville verkligen inte. Det blev 3 minuter jogging och 17 minuter gång. Exakt så faktiskt.
 • Lördag: Tog med mig Rickard ut i spåret och joggade en runda. På betydligt piggare ben än i måndags. Det gläder mig.
 • Söndag:

Veckans instastories:

En tänkvärd intervju: Zoia Zakariasdotter intervjuar Ute Kruger. Hon har jobbat 25 år som patolog och de senaste 18 åren som expert på bröstcancer. Ute disputerade 1997 i patologi. 2004 tog hon en specialist examen i patologi och cytologi. Mellan 2005-2023 flera anställningar som överläkare, bl.a på Lunds Universitet. Vad är det egentligen som skett de senaste åren inom sjukvården?

Bilder från veckan:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 15

 1. Du kämpar på bra 🙂 Surheten känns igen, men jag har 20 dygn på plåsterkåken i år så dom väl ha hittat allt 🙂 Nu har jag en maskin som dränerar såret också. Dom vill ha ut fukten mer… Tänk lite på hälsan i dina fartfyllda äventyr 🙂

 2. Åh, jag tycker du har tränat på bra. Ibland så är man trött och behöver vila sig från träning. Bra att du lyssnade på kroppen och promenerade istället, det kommer bättre träningsdagar. 🙂

Lämna ett svar