Min vardag - Söndagslistan

Söndagslistan vecka 16

Nu är jag hemma från helgens kurs, sitter i soffan och försöker samla ihop mina intryck. Tycker du precis som jag att det alltid går snabbare att åka hem än när man ska till en plats? Jag är verkligen jättetrött, längtar efter att krypa ner i sängen. Hotellsängar i all ära men min egen säng alltså…..

Det har varit så bra och givande och jag har träffat ett gäng sköna personer. Vi var några från Västerbotten, Blekinge och Småland. + Jag då som representerade Östergötland. Det var några sena avhopp så vi var åtta och så de två instruktörerna. Presentationen gick inte riktigt som jag tänkt mig men som helhet ändå helt okej. Måste hitta sätt att hantera min nervositet på så det inte är så tydligt utåt att jag är nervös.

Känsla: April har helt klart varit årets sämsta månad på en del punkter. Mer tänker jag inte skriva om det.

När grät jag senast: I fredags.

Väder: Måste säga att vädret varit väldigt blandat. Sol och vårkänslor om vartannat blandat med lite regn och kallare stunder.

Veckans borde: Jag har prokrastinerat en hel del den här veckan så jag har dryga 45 kommentarer att svara på och publicera. Så om du skrivit kommentarer som inte syns så har de kommit fram. Jag har som sagt inte godkänt bara. Man ska inte skjuta upp saker….

En reflektion: Det är så konstigt det där hur man tänker att man känner en person. Egentligen så vet vi ingenting om hur någon annan mår. Det syns inte på utsidan, varken fysisk sjukdom (finns såklart undantag men tänker generellt) eller psykisk ohälsa. Vi måste vara snälla mot varandra och värna om varandra.

Godaste: Jag kan inte välja. Det har varit så bra mat hela helgen! Kan dock konstatera att kocken gillar rödkål och färsk svamp…..

Min träning:

Jag är stolt över mig själv att jag fick till träning nu i helgen. Det är inte lätt så här under kursdagar att få till träning. Ett konstaterande är att jag gjort någon form av fysisk aktivitet varje dag.

 • Måndag: Cykling till och från jobbet
 • Tisdag:10 minuter gång kombinerat med någon minut löpning som uppvärming och därefter styrka.
 • Onsdag: Cyklade till jobbet.
 • Torsdag: 1 timme pilates i Mjölby
 • Fredag: Tio minuter uppvärmning och sedan styrketräning.
 • Lördag: En morgonpromenad
 • Söndag: En halvtimme kondition

Mina positiva från veckan:

 • Trevligt samtal med min chef där jag berättade om mina planer om att läsa till specialistundersköterska inom intensivvård. Hon tyckte då att jag skulle utöka mina ansvarsområden till komplex patient. Vi har ett avtal att vi ska ta emot patienter från IVA/MIMA som har track och behov av hemrespirator. Mycket spännande område.
 • Riktigt bra kurs där jag tar med mig många tips och tricks kring att vara en bra kursledare.
 • Bra träningsvecka där jag fått in väldigt mycket.
 • Blev inspirerad av en av presentationerna under helgen där jag verkligen kände att jag vill ta tag i mig själv vad gäller det lilla extra med träningen.

Veckans skrattfest: Glada hälsningar från Missångerträsk med Martina Haag och Ola Rapace i huvudrollen. Jag skrattade så jag grät.

Jag skrattade även åt det här youtubeklippet. Så skön domare. Men man kanske inte kan vara så i varje match.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

7 Comments on “Söndagslistan vecka 16

 1. Jag tycker att det går långsamt att åka hem. När man bara vill hem.
  Jaa oja! Att bo hotell är skönt. Men att komma hem & lägga sig i sin säng 🥰 Borta bra. Men hemma bäst stämmer så sjukt jävla bra 😃.

  Vad bra att prestationen gick bra ändå. Så är det. Att några alltid hoppar av.

  Håller med. Vädret har hoppat ett tag nu 🌦. Bra å veta om kommentarerna. Så är det. Du vet aldrig hur den andra personen mår. Du vet inte vad den heller bär på för ryggsäck. Om den är tung eller inte. Så va trevlig mot alla oavsett.

  Maten ser väldigt gott ut 😋 hehe lite kul att det var svamp i många rätter under helgen.
  Skönt att du är nöjd med förra veckans träning 💪🏋️‍♀️🙂👍👏🏻.
  Så bra att kursen var givande ifrån helgen.

  Acceptera att starten på veckan kan vara tröttsam. Du har varit igång i helgen❣️🤗

 2. Känner igen mig i det där med kommentarerna, har en uppsjö som inte är godkända. Har helt enkelt inte haft orken. Antar att det blir så ibland, man får väl bara låta det vara kanske? Så tråkigt att din april inte varit så bra 🙁 . Sådana månader är inte speciellt enkla, hoppas att ditt maj blir bättre.

  Kul där med människor man får möta från så utspridda platser i alla fall :D.

 3. Hej, ja april har varit väldigt blandat väder och det har varit blandat mående så även för oss här. Fick tyvärr reda på att en vän till oss dött i cancer i helgen, han har tampats med det sedan i feb =(.

  Skönt att det även finns bra stunder i april och great att du hade bra samtal med chefen. jag ska ha samtal med min på tis, ihhh

 4. Härlig vecka du har haft. Det är ju bra att presentationen gick bra ändå fast du var nervös. Här har man varit på promenad idag och ska försöka hålla igång nästa vecka. Kan hålla med dig om att hotellsäng kan vara härligt men inger slår ens egen säng.

 5. Så mysigt att bo på hotell. Men finns ju verkligen inget bättre att komma hem 😀 . Håller med dig . Det går alltid snabbare när man ska åka hem . Fattar inte varför 😅 så härligt att träna lite :)! Jag har äntligen skaffat gymkort , så nu är det bara gymmet som ska öppna den 4 juni 😀 sen kan jag äntligen komma igång igen

 6. Jag håller helt med, visst är det mysigt att komma iväg och bo på hotell – men inget slår att komma hem och sova i sin säng. Man blir trött av intryck och utbildning men då har man nog tagit till sig ett och annat och det är ju kul. Men så mycket god mat ni ätit ju.

Lämna ett svar